Το Μουσείο Μπενάκη και φέτος στον Εθνικό Κήπο!

Άρτος και Θεάματα 17 Ιουνίου 2015

Για άλλη μία χρονιά το Μουσείο Μπενάκη έρχεται να αλλάξει την καλοκαιρινή μας διάθεση, με τα καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά 6 έως 10 χρονών, που θα πραγματοποιηθούν στον Εθνικό Κήπο.

 

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προτείνει στους μικρούς του φίλους καλοκαιρινά εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα στον Εθνικό Κήπο, από τις 22 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.

 

Στη διάρκεια των πενθήμερων δράσεων τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα δουλεύοντας μέσα στην καταπράσινη όαση του Κήπου, στο εργαστήρι του Μουσείου, και για πρώτη φορά φέτος, και στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

 

Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Εθνικού Κήπου και τις συλλογές του Μουσείου και να συνδέσουν την Τέχνη με το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον .

 

Διδασκαλία: Χρήστος Μητάς, Χριστίνα Ντεπιάν, Βασιλική Τζούτη, εικαστικοί

 

Τοποθεσία: Εθνικός Κήπος, Αθήνα


Ημερομηνία: 22 έως 26 Ιουνίου και 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, ώρα 10.00-14.00


Κόστος: 75? (Έκπτωση 10% στα αδέλφια)


Πληροφορίες - εγγραφές: 12 παιδιά σε κάθε ομάδα - Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων,

τηλ. 210 3671067-69, Δευτέρα-Πέμπτη, 10.00-14.00
www.benaki.gr

Προβλήθηκε 672 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.