Ένας χωρισμός δεν είναι με τίποτα μια εύκολη κατάσταση. Συνεπάγεται ότι αργά ή γρήγορα θα περάσετε μια περίοδο ‘πένθους’ όπου θα βιώνετε την απώλεια του συντρόφου σας και πιθανώς να νιώθετε μετέωροι, χωρίς κάποιο στήριγμα.
Ένας χωρισμός δεν είναι με τίποτα μια εύκολη κατάσταση. Συνεπάγεται ότι αργά ή γρήγορα θα περάσετε μια περίοδο ‘πένθους’ όπου θα βιώνετε την απώλεια του συντρόφου σας και πιθανώς να νιώθετε μετέωροι, χωρίς κάποιο στήριγμα.
Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να παρακολουθεί στενά τη ζωή των άλλων; Έχεις αναρωτηθεί άραγε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό ή απλά έχεις εθιστεί σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση και δεν θες να προβληματιστείς, ούτε επιθυμείς να αποτοξινωθείς από αυτή την κακιά συνήθεια;
Τα έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα που προκαλεί στους ανθρώπους η νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και της κοινωνικής απομόνωσης που επιβάλλεται αναγκαστικά ως μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του ιού, αναλύει η οργανωσιακή ψυχολόγος Βάσω Αντωνίου,
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιούπολης απευθύνει πρόσκληση σε ψυχολόγους που ενδιαφέρονται για εθελοντική εμπειρία στη διεξαγωγή ψυχολογικών συνεδριών
Τελικά δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι οι γονείς θέλουν να δημιουργήσουν ένα παιδί ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟ, αλλά αντί αυτού, καταφέρνουν να το κάνουν πιο φοβισμένο.
Τα παιδιά όλο ρωτάνε. Γιατί το ένα και γιατί το άλλο…
Συνηθίζουμε να λέμε: ''πάνω από όλα η υγεία μας, η υγεία των παιδιών μας!'' και πράγματι η αξία της είναι ανεκτίμητη. Μαζί όμως με την σωματική υγεία έρχεται και η ψυχική: νους υγιής εν σώματι υγιεί.
... η Μαρία αγαπάει τον Τάσο. Τα ''φτιάξανε πριν από μερικούς μήνες και είναι μαζί. Πάνε στο ίδιο σχολείο, εκείνη πρώτη και εκείνος δευτέρα λυκείου. Η σχέση τους, λένε, είναι ότι πιο σημαντικό έχουν. - ... η Μαρία ήρθε σήμερα σχολείο και φόραγε γυαλιά...
Πρώτο, δεύτερο, τρίτο κουδούνι. Σκοτάδι... Φως! Ανοίγει η αυλαία
Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι μια φράση με μεγάλη δύναμη και αλήθεια, για αυτό και την ακούμε να επαναλαμβάνεται συχνά τέτοια εποχή: ''χάθηκε μόνο μια μάχη, όχι ολόκληρος ο πόλεμος...''
Εννέα ειδικά εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι θα απαντούν σε 24ωρη στο τηλέφωνο 210 3410900 και θα δίνουν κάθε δυνατή βοήθεια στους αστυνομικούς.
Δέκα χρήσιμοι κανόνες για τους γονείς των εφήβων.
Οι ειδικοί έχουν κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ύπουλο κι επικίνδυνο μακροπρόθεσμο αντίκτυπο του εθισμού στην οθόνη (κυρίως σε βιντεοπαιχνίδια και πορνογραφία) για τη νέα γενιά ανδρών, ιδιαίτερα σε μια εποχή, όπου η οικονομική δυσπραγία εκκολάπτει ακινητοποίηση, κατάθλιψη και απομόνωση.
Γράφει ο Ψυχολόγος, Γιάννης Ξηντάρας Ποιός είναι καλός και τι είναι καλοσύνη; Και πότε η καλοσύνη καταπατάτε και γίνεται εκμετάλλευση, κοροϊδία; Ποιος ευθύνεται για κάτι τέτοιο; Φταίνε πάντα οι άλλοι, οι 'αχάριστοι', που χωρίς μέτρο και χωρίς αιδώ καταπατούν ή ευθύνεται και ο εκάστοτε 'καλός' που επιτρέπει κάτι τέτοιο να γίνεται; Και γιατί κάποιος είναι τόσο 'καλός'; Καλοσύνη είναι η ιδιότητα του καλού εκείνου που επιθυμεί την ειρήνη και την ευτυχία του συνανθρώπου του. Καλός είναι εκείνος που φέρεται με καλοσύνη με τον λόγο και τις πράξεις του.
Δέκα χρήσιμοι κανόνες για τους γονείς των εφήβων. Γράφει ο Ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας, www.paidi-efivos.gr
Γράφει ο Ψυχολόγος, Γιάννης Ξηντάρας.
Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας – Ψυχολόγος, www.paidi-efivos.gr, Social Μedia: μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή ένας τρόπος να έρθουμε σε επαφή με τους άλλους.
«Το ψυχολογικό προφίλ κάποιου που βασανίζει ζώα μπορεί να είναι αντίστοιχο με το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που χτυπάει τη γυναίκα του ή κλειδώνει τα παιδιά του στο υπόγειο» επισημαίνει η ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια Άννα Καλυμνιού, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή φαινόμενα κακοποίησης ζώων για τα οποία συχνά γίνονται καταγγελίες.
Το να επισκεφθεί ένα ζευγάρι μία/ένα σύμβουλο γάμου σήμερα είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο.Υπάρχουν 2 βασικοί λόγοι που ένα ζευγάρι θα επισκεφθεί ένα σύμβουλο γάμου:Όταν υπάρχουν βασικά προβλήματα στη σχέση, που το ζευγάρι δε ξέρει πώς να αντιμετωπίσει αλλά θέλει να παραμείνει στη σχέση.
Η λέξη κρίση έχει μπει για το καλά στο καθημερινό λεξιλόγιο όλων: εργαζόμενων, ανέργων, εργοδοτών, γονιών, συντρόφων, παιδιών? Για τον καθένα έχει διαφορετική σημασία σε επίπεδο συνεπειών, αλλαγών και αποφάσεων. Υπάρχουν όμως πολλοί κοινοί παρονομαστές.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr