Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης.

Άρτος και Θεάματα 17 Ιουλίου 2022

Πέθανε στα 84 του χρόνια ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης.

Ο ηθοποιός εργάστηκε για πολλά χρόνια, λόγω της βαθιάς και αισθαντικής του φωνής κυρίως σε μεταγλωττισμένες παιδικές παραγωγές της τηλεόρασης.

Ο διάσημος ηθοποιός είχε δώσει τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις διάσημων κινουμένων σχεδίων στα 80's και 90's ανάμεσα στα οποία ήταν οι «Αστρομαχητές» και το «Υποβρύχιο Κεραυνός».

Μεταξύ άλλων ήταν ο... Σρέντερ στα Χελωνονιτζάκια, o Hordak στη σειρά She-Ra, ο Μπάρνεϊ στους Φλίντστοουνς, ο Κόα στο «Βιβλίο της Ζούγκλας», ο Οβελίξ στον «Αστερίξ», ο Κολτ και ο Νέμεσις στη σειρά ''Σερίφης του Διαστήματος και Αστρομαχητές''.

Ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, σίριαλ και θεατρικές παραγωγές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Ήταν νυμφευμένος με τη συνάδελφό του, Ελπίδα Μπραουδάκη, τη δεκαετία του ’70.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συναδελφό μας που έφυγε δυστυχώς...

Και ο Γιώργος Μάζης δεν είναι πια ανάμεσά μας... ένας πολύ καλός μου φίλος πού μαζί του ξεκίνησα την ιστορία της μεταγλώττισης και συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί στο θέατρο

Καλό ταξίδι Γιώργο μου». 

www.dikaiologitika.gr

Προβλήθηκε 809 φορές

Τα ζώδια την Κυριακή του Πάσχα

Η μέρα φλέγεται από το πάθος του Άρη στον Λέοντα να σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στον Κριό δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε το Πάσχα με συναίσθημα!

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 18 Απριλίου 2025: ''Σπανακόρυζο μεν, χωρίς λάδι δε''

Το θέλει το λαδάκι του το σπανακόρυζο, αλλά γίνεται ωραιότατο και χωρίς αυτό. Σ’ αυτή την αλάδωτη συνταγή, το σπανάκι το αχνίζουμε αντί να το σοτάρουμε, και το νοστιμίζουμε με μπόλικα μυρωδικά, σπαράγγια, ντομάτα και πολτό σουσαμιού.