Πέθανε η Άντζελα Ζήλεια

Άρτος και Θεάματα 29 Ιουνίου 2023

Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος της ηθοποιού και τραγουδίστριας, Άντζελας Ζήλεια, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Την θλιβερή είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πριν από λίγο την ξαφνική αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας φίλης και σπουδαίας εμβληματικής τραγουδίστριας με την βελούδινη φωνή των δεκαετιών 60, 70,80 με τα πάμπολλα βραβεία στα εγχώρια και τα διεθνή φεστιβάλ αλλά και πολύ αγαπητής λόγω της σημαντικής παρουσίας της ως ηθοποιού στις χαρακτηριστικές ταινίες μελό του 60… της μοναδικής ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΖΗΛΕΙΑ… Σπουδαία ευγενική κυρία που αγάπησε εμάς τους νεότερους σαν παιδιά της… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Άντζελα…», γράφει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Άντζελα Ζήλεια έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διέπρεψε ως τραγουδίστρια ελαφρού τραγουδιού κερδίζοντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βαρκελώνη, Σοπότ και Θεσσαλονίκης). Το τελευταίο βραβείο ήταν το 1967 με το τραγούδι «Καλωσόρισες Έρωτα».

Στον κινηματογράφο η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959 στην ταινία Ο θησαυρός του μακαρίτη και καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους. Παρτενέρ της στις περισσότερες ταινίες ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Με πληροφορίες από Βικιπαίδεια

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 6479 φορές

Σωτηρία Μπέλλου: Δικαστική διαμάχη για την περιουσία της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Η Σωτηρία Μπέλλου φαίνεται πως είχε παραχωρήσει σε κάποιο πρόσωπο το σπίτι στα Σπάτα με πράξη δωρεάς, ωστόσο, με ιδιόχειρη διαθήκη ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη αφήνοντας το ακίνητο τελικά στην οικονόμο της

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 25 Απριλίου 2025: ''Ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά, το ανδαλουσιανό πιάτο του Πάσχα''

Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.