KollektivA - Ξεχείλισε η οργή για τη σφαγή στη Γάζα

Άρτος και Θεάματα 02 Αυγούστου 2014

Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για το ροκ συγκρότημα KollektivA, μπροστά στη σφαγή που διενεργεί ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, και με χθεσινή ανακοίνωσή τους όχι μονάχα δηλώνουν διαθέσιμοι για οποιαδήποτε συλλογική κίνηση, αλλά και προτρέπουν όλους τους μουσικούς να πράξουν το ίδιο.

Ειδικότερα, στο κείμενό τους, τα μέλη του συγκροτήματος (Θανάσης Χουλιαράς, Φάνης Μαργαρώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Γιώργος Λαγογιάννης, Μάκης Κρέτσης, Χρήστος Κόλιας και Γιάννης Καρράς) αναφέρουν:

"Μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τους Ισραηλινούς που πανηγυρίζουν φωνάζοντας 'Σήμερα στη Γάζα δεν έχει σχολείο γιατί δεν έχουν απομείνει παιδιά', οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο μέγεθος της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας θα είναι ανεπαρκές. Η οργή μας ξεχειλίζει. Η αποστροφή μας έχει γίνει κόμπος που μας πνίγει.

ο δρόμος που τραβάω

Δεν χωράνε πια θρήνοι και μισόλογα. Η σιωπή σημαίνει ανοχή, σημαίνει συνενοχή. Τασσόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, καταδικάζουμε τα εγκλήματα του Ισραήλ και των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που κανακεύουν τους εγκληματίες, κατηγορούμε την ελληνική κυβέρνηση που κάνει πλάτες και εξισώνει τον θύτη με το θύμα".

Τα μέλη του συγκροτήματος, με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, απαιτούν από την κυβέρνηση: "Να σταματήσουν άμεσα όλες οι συμφωνίες με το Ισραήλ, να σταματήσουν τώρα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και οι συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας.

Με την ανακοίνωση αυτή δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον βασανισμένο παλαιστινιακό λαό και θέτουμε εαυτούς στη διάθεση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και των εργατικών σωματείων για οποιαδήποτε συλλογική κίνηση. Καλούμε όλους τους μουσικούς και καλλιτέχνες να πράξουν δημόσια το ίδιο", καταλήγουν.

Προβλήθηκε 900 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Ανατρεπτική και εκρηκτική η Πρωταπριλιά φέτος, με την σύνοδο Σελήνης/Ουρανού στον Ταύρο να δημιουργεί αστάθεια σε οικονομικά και αισθηματικά ειδικά για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου.