Μια συνταγή εξπρές για χοιρινό στιφάδο, τρυφερό και ζουμερό.
- 1 κιλό ψαρονέφρι ή χοιρινή σπάλα, σε μικρά κυβάκια όπως στο σουβλάκι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 80 ml
- 5 κρεμμύδια, στα τέσσερα
- 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 4 φύλλα δάφνης
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να ετοιμάσουμε το γρήγορο χοιρινό στιφάδο σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρέας, το κρασί, τον πελτέ και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.