Μπορείτε να βάλετε σπαράγγια πράσινα, μπορείτε να βάλετε και λευκά. Και έτσι και αλλιώς αυτή η στραπατσάδα είναι θαυμάσια. Το μόνο που θέλει είναι μερικές φέτες ωραίο, φρυγανισμένο, ψωμί.
- 15 φρέσκα σπαράγγια, λευκά ή πράσινα, καθαρισμένα
- 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 φρέσκια ντομάτα, σε ψιλά καρεδάκια (προαιρετικά)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 50 ml φρέσκο γάλα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε στραπατσάδα με σπαράγγια, αρχικά κόβουμε, κατά μήκος στη μέση, τα σπαράγγια αν είναι χοντρά.
- Μετά τα κόβουμε σε τρία κομμάτια.
- Στη συνέχεια, τα ζεματίζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο.
- Τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το γάλα και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε, στο μπολ, τη ντομάτα και αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ψηθούν σε ανομοιόμορφα κομμάτια τα αυγά, για περίπου 3-4 λεπτά. Προσοχή, μη μας στεγνώσει εντελώς η στραπατσάδα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε, τη στραπατσάδα με σπαράγγια, αμέσως, συνοδεία ψωμιού και ενός κρεμώδους ελληνικού τυριού (όπως τσαλαφούτι, κατίκι ή γαλοτύρι).