Η συνταγή της ημέρας: ''Στραπατσάδα με σπαράγγια''

Άρτος και Θεάματα 17 Μαϊου 2023

Μπορείτε να βάλετε σπαράγγια πράσινα, μπορείτε να βάλετε και λευκά. Και έτσι και αλλιώς αυτή η στραπατσάδα είναι θαυμάσια. Το μόνο που θέλει είναι μερικές φέτες ωραίο, φρυγανισμένο, ψωμί.

Κλεομένης Ζουρνατζής

Φωτογραφία: Shutterstock

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  15 φρέσκα σπαράγγια, λευκά ή πράσινα, καθαρισμένα
  •  8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  •  1 φρέσκια ντομάτα, σε ψιλά καρεδάκια (προαιρετικά)
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  •  50 ml φρέσκο γάλα
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε στραπατσάδα με σπαράγγια, αρχικά κόβουμε, κατά μήκος στη μέση, τα σπαράγγια αν είναι χοντρά.
  2. Μετά τα κόβουμε σε τρία κομμάτια.
  3. Στη συνέχεια, τα ζεματίζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο.
  4. Τα στραγγίζουμε.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  7. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  8. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το γάλα και αλατοπίπερο.
  9. Προσθέτουμε, στο μπολ, τη ντομάτα και αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
  10. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ψηθούν σε ανομοιόμορφα κομμάτια τα αυγά, για περίπου 3-4 λεπτά. Προσοχή, μη μας στεγνώσει εντελώς η στραπατσάδα.
  11. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε, τη στραπατσάδα με σπαράγγια, αμέσως, συνοδεία ψωμιού και ενός κρεμώδους ελληνικού τυριού (όπως τσαλαφούτι, κατίκι ή γαλοτύρι).

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 305 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.