Η συνταγή της ημέρας: ''Ροφός με μπάμιες''

Άρτος και Θεάματα 29 Απριλίου 2023

Ο ροφός ταιριάζει τέλεια με τις μπάμιες, σας έχουμε την πιο ωραία συνταγή. Προσθέστε λίγο καυτερό πιπέρι για ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Γαστρονόμος
φωτογραφία: 'Αλκης Καλούδης


10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά- Μερίδες: 6
  •  2 - 2½ κιλά ροφός καθαρισμένος και φιλεταρισμένος (κρατάμε το κεφάλι και την ουρά)
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια, χαραγμένα στα 4
  •  1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
  •  3 μεγάλες πρώιμες ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  •  1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
  •  1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  •  χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το κεφάλι και την ουρά του ψαριού σε 1 λίτρο νερό.
  2. Μετά από 20 λεπτά περίπου τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, περνάμε τα κρεμμύδια από το μπλέντερ και πετάμε το κεφάλι και την ουρά. Τον ζωμό τον κρατάμε.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ψάρι, τα πολτοποιημένα κρεμμύδια, τους κόκκους του πιπεριού μαζί με τον ζωμό που φυλάξαμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  4. Ξαφρίζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
  5. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις μπάμιες, τις λιωμένες ντομάτες, την πάπρικα και το κόκκινο πιπέρι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε όλα να βράσουν για 20 λεπτά.
  7. Αν θέλουμε προσθέτουμε το λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 24.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 327 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024: ''Κρεμμυδόπιτα με σταφίδες και κύμινο''

Αν θέλουμε, μπορούμε αντί για τέσσερα φύλλα να ετοιμάσουμε την πίτα με δύο μεγάλα φύλλα βεροιώτικα (πολύ μεγάλα και λεπτά, κόβονται ακτινωτά και τα κομμάτια τους διπλώνονται όλα μαζί στο κέντρο).