Η συνταγή της ημέρας: ''Πίτσα με κρεμμύδια και τυριά (χωρίς σάλτσα ντομάτας)''

Άρτος και Θεάματα 29 Μαϊου 2023

Μια πολύ νόστιμη πίτσα, για εκείνους που αγαπούν τις λευκές πίτσες, χωρίς σάλτσα ντομάτας. Τα κρεμμύδια «παντρεύονται» με διαφόρων ειδών τυριά και δημιουργούν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Γαστρονόμος

Φωτογραφία: Shutterstock


10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά - Τεμάχια: 1 πίτσα
  •  1 ζύμη για πίτσα (χειροποίητη ή έτοιμη), ή 2 αραβικές πίτες
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  •  200 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  τριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κρεμμυδόπιτσα, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 - 3 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
  3. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί, στρογγυλό (ειδικό για πίτσα) ή μακρόστενο, με λίγο λάδι.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα ή τις αραβικές πίτες.
  5. Πασπαλίζουμε με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά.
  6. Στρώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια.
  7. Ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη καλά και να λιώσουν τα τυριά.
  8. Αν θέλουμε, πριν ψήσουμε την πίτσα προσθέτουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 575 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024: ''Κρεμμυδόπιτα με σταφίδες και κύμινο''

Αν θέλουμε, μπορούμε αντί για τέσσερα φύλλα να ετοιμάσουμε την πίτα με δύο μεγάλα φύλλα βεροιώτικα (πολύ μεγάλα και λεπτά, κόβονται ακτινωτά και τα κομμάτια τους διπλώνονται όλα μαζί στο κέντρο).