Μια πολύ νόστιμη πίτσα, για εκείνους που αγαπούν τις λευκές πίτσες, χωρίς σάλτσα ντομάτας. Τα κρεμμύδια «παντρεύονται» με διαφόρων ειδών τυριά και δημιουργούν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
- 1 ζύμη για πίτσα (χειροποίητη ή έτοιμη), ή 2 αραβικές πίτες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 200 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Για να φτιάξουμε κρεμμυδόπιτσα, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 - 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
- Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί, στρογγυλό (ειδικό για πίτσα) ή μακρόστενο, με λίγο λάδι.
- Απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα ή τις αραβικές πίτες.
- Πασπαλίζουμε με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια.
- Ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη καλά και να λιώσουν τα τυριά.
- Αν θέλουμε, πριν ψήσουμε την πίτσα προσθέτουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας.