Άρωμα Καισαρείας σε ένα μεζεδοπιτάκι. Τα παστουρμαλί είναι για μερακλήδες.
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 14 φέτες παστουρμά
- 300 γρ. κασέρι (προτιμότερο Σοχού ή Βόλου - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), τριμμένο
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- μαυροκούκι για το πασπάλισμα (σε μπαχαράδικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα μπαχαρικά ή με τις αρωματικές ύλες ζαχαροπλαστικής, δίπλα στη μαστίχα, το κακουλέ κ.λπ.) ή λευκό σουσάμι
- Για να φτιάξουμε ατομικά παστουρμαλί, ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τον παστουρμά. Αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο περίβλημά του.
- Προσθέτουμε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αυγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση.
- Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνουμε καλά, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Θα βγουν 20-22 μπουρεκάκια.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το οποίο έχουμε λαδώσει καλού-κακού με λίγο λάδι.
- Λαδώνουμε τα μπουρεκάκια και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι.
- Τα ψήνουμε, σε χαμηλό ράφι στο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τα ατομικά παστουρμαλί, ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεία στραγγιστού γιαουρτιού.