Η συνταγή της ημέρας: ''Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης''

Άρτος και Θεάματα 20 Μαϊου 2023

Μια γρήγορη, γευστική ομελέτα με τα λαχανικά της άνοιξης!

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

7' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  •  τις τρυφερές κορφές από 8 φρέσκα σπαράγγια (τα στελέχη, που θέλουν καθάρισμα, τα κρατάμε για επόμενο μαγείρεμα)
  •  1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)
  •  5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  3 κουτ. σούπας κατίκι
Διαδικασία
  1. Για την ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
  4. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο.
  6. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.
Μυστικά

Προσοχή, αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε το χερούλι του δυο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 912 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.