Η συνταγή της ημέρας: ''Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης''

Άρτος και Θεάματα 20 Μαϊου 2023

Μια γρήγορη, γευστική ομελέτα με τα λαχανικά της άνοιξης!

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

7' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  •  τις τρυφερές κορφές από 8 φρέσκα σπαράγγια (τα στελέχη, που θέλουν καθάρισμα, τα κρατάμε για επόμενο μαγείρεμα)
  •  1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)
  •  5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  3 κουτ. σούπας κατίκι
Διαδικασία
  1. Για την ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
  4. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο.
  6. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.
Μυστικά

Προσοχή, αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε το χερούλι του δυο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 826 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.