Η συνταγή της ημέρας: ''Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, ροζ πιπέρι και αυγά μάτια''

Άρτος και Θεάματα 06 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτές οι μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, ροζ πιπέρι και αυγά μάτια είναι ιδανικές για brunch αλλά και για ένα ελαφρύ και γρήγορο μεσημεριανό.

Tina Webb

Food styling: Tina Webb - Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


10' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  2 αυγά
  •  2 φέτες ψωμί, σικάλεως ή πολύσπορο
  •  200 γρ. κατσικίσιο τυρί σε ροδέλες
  •  αλάτι, ροζ πιπέρι
  •  λίγο θυμάρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, ροζ πιπέρι και αυγά μάτια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  3. Τηγανίζουμε τα αυγά, σκεπασμένα, για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όπως μας αρέσουν.
  4. Κόβουμε το ψωμί και από πάνω μοιράζουμε το κατσικίσιο τυρί της αρεσκείας μας σε ροδέλες.
  5. Πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι και ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  6. Βγάζουμε τις μπρουσκέτες από το φούρνο και με μια σπάτουλα βάζουμε σε καθεμιά ένα αυγό.
  7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ξερό ή φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 523 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.