Αυτά τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια που ξεκινούν στο τηγάνι και ολοκληρώνονται στον φούρνο δεν είναι μόνο πεντανόστιμα αλλά γίνονται στο πι και φι.
- 3 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μοσχαρίσια σκαλοπίνια, περίπου
- 150 γρ. το καθένα
- 4 φέτες χοιρινό βραστό ζαμπόν
- 4 λεπτές φέτες γραβιέρα
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. λευκό κρασί
- 3 κ.σ. γάλα
- ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια φούρνου πρώτα προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε τα σκαλοπίνια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Τα μεταφέρετε σε μέτριο ταψάκι και βάζετε πάνω σε κάθε σκαλοπίνι από μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το κρασί, το γάλα και την πάπρικα, προσθέτετε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και περιχύνετε τα σκαλοπίνια με το μείγμα αυτό.
- Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με σαλάτα από βραστά πράσινα φασολάκια ή βραστό αρακά ή σαλατικά εποχής.