Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024: ''Μοσχαρίσια σκαλοπίνια φούρνου''

Άρτος και Θεάματα 07 Δεκεμβρίου 2024

Αυτά τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια που ξεκινούν στο τηγάνι και ολοκληρώνονται στον φούρνο δεν είναι μόνο πεντανόστιμα αλλά γίνονται στο πι και φι.

Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

10' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 22'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  3 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο
  •  4 μοσχαρίσια σκαλοπίνια, περίπου
  •  150 γρ. το καθένα
  •  4 φέτες χοιρινό βραστό ζαμπόν
  •  4 λεπτές φέτες γραβιέρα
  •  3 κ.σ. γιαούρτι
  •  2 κ.σ. λευκό κρασί
  •  3 κ.σ. γάλα
  •  ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  1 κ.γ. πάπρικα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια φούρνου πρώτα προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε τα σκαλοπίνια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  3. Τα μεταφέρετε σε μέτριο ταψάκι και βάζετε πάνω σε κάθε σκαλοπίνι από μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το κρασί, το γάλα και την πάπρικα, προσθέτετε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και περιχύνετε τα σκαλοπίνια με το μείγμα αυτό.
  5. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με σαλάτα από βραστά πράσινα φασολάκια ή βραστό αρακά ή σαλατικά εποχής.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 588 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.