Και χλιαρό τρώγεται, και κρύο. Αυτό αλμυρό κέικ που συνδυάζει φέτα, γραβιέρα, πιπεριά και λιαστές ντομάτες, είναι ένα πολύ γευστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.
- 3 αυγά
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 180 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5-6 λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά καρέ
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε κέικ με τυρί, πιπεριές και λιαστές ντομάτες, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ή το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά μέχρι να ενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη μέτρια φόρμα του κέικ, μακρόστενη ή στρογγυλή με τρύπα στη μέση.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό ένα λεπτό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
- Σερβίρουμε, το κέικ με τυρί, πιπεριές και λιαστές ντομάτες, χλιαρό ή όταν κρυώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.