Μια γαριδομακαρονάδα ζουμερή, λαχταριστή, με κόκκινη σάλτσα με καλοκαιρινές ντομάτες, δύο ειδών πιπεριές και τα γλυκανισάτα αρώματα του ούζου.
- 500 γρ. γαρίδες μέτριες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κεφάλια, ουρές, κελύφη και «εντεράκι»
- 500 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
- 80 ml ούζο
- 2 πιπεριές κέρατο και 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη γαριδομακαρονάδα με ούζο, ζεσταίνουμε, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπούκοβο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα.
- Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε για 1 λεπτό για να πάρει βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε μόλις που να καλύψει τις πιπεριές.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, να μελώσει η σάλτσα.
- Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Μόλις γίνει η σάλτσα, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε, τη γαριδομακαρονάδα με ούζο, αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.