Η συνταγή της ημέρας:''Φουρνιστά ριγκατόνι με κιμά και κασέρι''

Άρτος και Θεάματα 10 Ιανουαρίου 2024

Τι καλύτερο από ένα πιάτο με λαχταριστά ριγκατόνι με κιμά; Τα πασπαλίζουμε με βουτυράτο κασέρι και τα φουρνίζουμε μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου


15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  50 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  •  700 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  •  400 γρ. ριγκατόνι
  •  200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  •  1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε φουρνιστά ριγκατόνι με κιμά και κασέρι, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
  4. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  5. Έπειτα, σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την πάπρικα και αλατοπίπερο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε την ντομάτα.
  8. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  9. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το όλον σε μέτριο ταψί.
  10. Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
  11. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το κασέρι και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 399 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.