Η συνταγή της ημέρας: ''Φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια''

Άρτος και Θεάματα 01 Μαρτίου 2024

Αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα που είναι έτοιμο σε 30΄.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης


15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  •  1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  •  40 ml χυμός λεμονιού
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Διαδικασία
    1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
    2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
    4. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
    5. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.

    www.gastronomos.gr

    Προβλήθηκε 677 φορές

    Σωτηρία Μπέλλου: Δικαστική διαμάχη για την περιουσία της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

    Η Σωτηρία Μπέλλου φαίνεται πως είχε παραχωρήσει σε κάποιο πρόσωπο το σπίτι στα Σπάτα με πράξη δωρεάς, ωστόσο, με ιδιόχειρη διαθήκη ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη αφήνοντας το ακίνητο τελικά στην οικονόμο της

    Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 25 Απριλίου 2025: ''Ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά, το ανδαλουσιανό πιάτο του Πάσχα''

    Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.