Η συνταγή της ημέρας: ''Εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ και κίτρινα τυριά''

Άρτος και Θεάματα 12 Μαϊου 2023

Το ψωμοτύρι γίνεται σουφλέ; Κι όμως. Είναι τόσο απλό και γρήγορο. Βάζεις και μια σαλάτα στο πλάι και έχεις γεύμα κανονικό.

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Φωτογραφία: Shutterstock


10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  1 πακέτο ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λεπτές φέτες από λευκό χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα)
  •  1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  •  3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  •  800 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας, τριμμένα
  •  λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  βούτυρο για το άλειμμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ και κίτρινα τυριά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στη συνέχεια μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη.
  3. Έπειτα, αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο.
  4. Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
  5. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών.
  6. Καλύπτουμε με φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι.
  8. Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
  9. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια. Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.
  10. Συνοδεύουμε, το σουφλέ, με μια απλή ντοματοσαλάτα με βασιλικό ή δυόσμο στο πλάι.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 482 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025: ''Ribollita, η φασολάδα της Τοσκάνης''

Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.

Τα ζώδια την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή όψη εξάγωνου του Ήλιου από τον Υδροχόο με τον Βόρειο Δεσμό από τον Κριό φέρνει στην επιφάνεια νέες ευκαιρίες για προσωπική και πνευματική εξέλιξη, ενισχύοντας τη διάθεσή μας για αλλαγές και προόδους στη ζωή μας.

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025: ''Κεμπάπια Φλώρινας''

Τα φλωρινιώτικα κεμπάπια, που δεν λέγονται, ούτε και είναι, σουτζουκάκια, είναι αυστηρά μεζές και όχι κυρίως πιάτο. Τα σερβίρουν πάντα με κρεμμύδι ξερό, λεπτοκομμένο, πολύ μπούκοβο, μαϊντανό και μουστάρδα.