Το ψωμοτύρι γίνεται σουφλέ; Κι όμως. Είναι τόσο απλό και γρήγορο. Βάζεις και μια σαλάτα στο πλάι και έχεις γεύμα κανονικό.
- 1 πακέτο ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λεπτές φέτες από λευκό χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα)
- 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
- 800 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας, τριμμένα
- λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- βούτυρο για το άλειμμα
- Για να φτιάξουμε το εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ και κίτρινα τυριά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στη συνέχεια μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη.
- Έπειτα, αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο.
- Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
- Στρώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών.
- Καλύπτουμε με φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια. Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.
- Συνοδεύουμε, το σουφλέ, με μια απλή ντοματοσαλάτα με βασιλικό ή δυόσμο στο πλάι.