Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 30.09.2024: ''Ομελέτα με βλίτα''

Άρτος και Θεάματα 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η ομελέτα με βλίτα είναι μια χορταστική και θρεπτική συνταγή για πρωινό και όχι μόνο.

Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης - Food styling: Olivia Artemis Webb
Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρύτσα - Βοηθός Props Stylist : Μαρία Γιαννουρακου

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 κιλό βλίτα (ζυγισμένα ακαθάριστα), καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  •  8 αυγά
  •  4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  •  1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε ομελέτα με βλίτα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με αλατοπίπερο και το αλεύρι, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τα βλίτα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Τηγανίζουμε την ομελέτα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στο κάτω μέρος.
  6. Τη γυρίζουμε με ένα πιάτο με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από κάτω.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 770 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.