Η συνταγή της ημέρας: ''Αυγά φούρνου πικάντικα με έτοιμη σάλτσα ντομάτας''

Άρτος και Θεάματα 05 Αυγούστου 2023

Ποιος δεν αγαπά τα αυγά; Εδώ τα κάνουμε λίγο πικάντικα, στον φούρνο, με έτοιμη σάλτσα ντομάταs, μπούκοβο και κύμινο. Μια γρήγορη συνταγή για όλες τις ώρες.

Tina Webb

Food styling: Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

15' μαγείρεμα

Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: 4

 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 1 μικρό ξερό κρεμμύδι

 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ψιλά καρέ

 Λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο

 250 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

 1/2 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι

 1/2 - 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη

 Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 1 γιαούρτι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα αυγά φούρνου με έτοιμη σάλτσα ντομάταs, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,τη πράσινη πιπεριά κέρατο και λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κύμινο.

Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 - 4 λεπτά.

Μέσα σε μια βαθιά κουτάλα για σούπα σπάμε ένα μεγάλο αυγό.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας δημιουργούμε ένα κενό ανάμεσα στη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το αυγό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 4 - 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν μας βρίσκεται.

Σερβίρουμε τα αυγά με τη σάλτσα τους, γιαούρτι και αραβικές πίτες ή ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 454 φορές