Η συνταγή της ημέρας: ''Χωριάτικη σαλάτα με βίδες''

Άρτος και Θεάματα 25 Αυγούστου 2023

Δροσερή, εύκολη και γρήγορη μακαρονοσαλάτα με τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας και περίσσια νοστιμιά. Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Jessica Morfis


30' προετοιμασία
12' βράσιμο
Σύνολο: 42'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  500 γρ. βίδες
  •  2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  •  2 αγγουράκια μικρά, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους περίπου 2 - 3 εκ.
  •  2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  •  1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ 10 - 12 ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι
  •  1 κρεμμύδι ξερό, σε μέτρια καρέ
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας ξίδι
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τη χωριάτικη σαλάτα με βίδες, αρχικά, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Τις ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας από το λάδι, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε στις βίδες τις ντομάτες, τα αγγουράκια, την πιπεριά, τις ελιές, την κάππαρη και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με το λαδόξιδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 481 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.