Η συνταγή της ημέρας:''Κεφτεδάκια και ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο''

Άρτος και Θεάματα 12 Ιουνίου 2023

Μια απλή συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια με μπόλικα μυρωδικά.

Το ντιπ από γιαούρτι και δυόσμο δίνει δροσιά στο πιάτο.

Απόστολος Καραούζας

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστρατή

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά - Μερίδες: 5
Για τα κεφτεδάκια
  •  500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  •  1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξίδι
  •  5 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  •  1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 αυγό
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  •  αλεύρι για το πανάρισμα
Για το ντιπ
  •  250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  1 κουτ. γλυκού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και τα κεφτεδάκια γίνονται πιο αφράτα.
  2. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.
  3. Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  4. Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπάλες, πλαταίνοντας τα ελαφρά με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.
  5. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε ελαφρά.
  6. Σε τηγάνι γεμάτο με ελαιόλαδο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί ώστε φύγει το πολύ λάδι.
  8. Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το ντιπ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με το ντιπ γιαουρτιού και, αν θέλουμε, τηγανητές πατάτες.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 581 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.