H συνταγή της ημέρας: ''Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα''

Άρτος και Θεάματα 28 Οκτωβρίου 2023

Υπέροχο και εύκολο το χοιρινό αυτό, με την αψάδα της μουστάρδας να ισορροπείται απο τη γλύκα των ψημένων κρεμμυδιών.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης


10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  •  2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένες
  •  60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  •  1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
  •  1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  •  1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  •  φέτες από 1 λεμόνι
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κρέας με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν (αν βάλουμε), αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστεί.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το χοιρινό μαζί με τη μαρινάδα στο ταψί, σε μία στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να «αρπάξει» λίγο απέξω, αλλά να παραμείνει ζουμερό μέσα.
  3. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
  4. Συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 672 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.