H συνταγή της ημέρας: ''Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα''

Άρτος και Θεάματα 28 Οκτωβρίου 2023

Υπέροχο και εύκολο το χοιρινό αυτό, με την αψάδα της μουστάρδας να ισορροπείται απο τη γλύκα των ψημένων κρεμμυδιών.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης


10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  •  2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένες
  •  60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  •  1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
  •  1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  •  1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  •  φέτες από 1 λεμόνι
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κρέας με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν (αν βάλουμε), αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστεί.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το χοιρινό μαζί με τη μαρινάδα στο ταψί, σε μία στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να «αρπάξει» λίγο απέξω, αλλά να παραμείνει ζουμερό μέσα.
  3. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
  4. Συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 651 φορές