Εύκολο, γρήγορο και λαχταριστά σοκολατένιο, αυτό το γλυκό τα έχει όλα. Και χρειάζεται μόλις τρία υλικά.
- περίπου 20 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας + 4 ολόκληρα για το σερβίρισμα
- 115 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- 380 ml (σχεδόν 2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Για να ετοιμάσουμε σοκολατένιο γλυκό της στιγμής μόνο με 3 υλικά αλέθουμε τα 20 μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με το 1/4 της κρέμας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ.
- Το στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί), προσέχοντας ο πάτος του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό.
- Αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.
- Αποσύρουμε μόλις γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα σε δύο- τρεις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε τέσσερα ποτηράκια μοιράζουμε τα υλικά σε στρώσεις, βάζοντας εναλλάξ λίγο τριμμένο μπισκότο, από πάνω λίγη κρέμα, ξανά μπισκότο κ.ο.κ.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με ένα ολόκληρο μπισκότο, ή εναλλακτικά διατηρούμε τα γλυκά στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.