H συνταγή της ημέρας: ''Κεφτέδες αρνίσιοι με μυρωδικά και ούζο''

Άρτος και Θεάματα 16 Οκτωβρίου 2023

Πολύ μυρωδάτοι, αυτοί οι αρνίσιοι κεφτέδες με ούζο είναι ο μεζές που λατρεύουμε!

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου


20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Yλικά - Μερίδες: 4
  •  600 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 αυγό
  •  4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  •  2 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  •  5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  2 κουταλιές της σούπας ούζο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τους αρνίσιους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο, πρώτα προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  5. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, το ούζο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  6. Πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ. περίπου και τους πιέζουμε να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
  7. Τους απλώνουμε στο ταψί και φουρνίζουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
  8. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν όμορφα.
  9. Ξεφουρνίζουμε και τους βάζουμε σε πιατέλα.
  10. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 644 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.