H συνταγή της ημέρας: ''Κεφτέδες αρνίσιοι με μυρωδικά και ούζο''

Άρτος και Θεάματα 16 Οκτωβρίου 2023

Πολύ μυρωδάτοι, αυτοί οι αρνίσιοι κεφτέδες με ούζο είναι ο μεζές που λατρεύουμε!

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου


20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Yλικά - Μερίδες: 4
  •  600 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 αυγό
  •  4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  •  2 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  •  5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  2 κουταλιές της σούπας ούζο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τους αρνίσιους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο, πρώτα προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  5. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, το ούζο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  6. Πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ. περίπου και τους πιέζουμε να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
  7. Τους απλώνουμε στο ταψί και φουρνίζουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
  8. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν όμορφα.
  9. Ξεφουρνίζουμε και τους βάζουμε σε πιατέλα.
  10. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 651 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.