Πολύ μυρωδάτοι, αυτοί οι αρνίσιοι κεφτέδες με ούζο είναι ο μεζές που λατρεύουμε!
- 600 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 αυγό
- 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές της σούπας ούζο
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- Για να ετοιμάσουμε τους αρνίσιους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο, πρώτα προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, το ούζο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ. περίπου και τους πιέζουμε να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
- Τους απλώνουμε στο ταψί και φουρνίζουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
- Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν όμορφα.
- Ξεφουρνίζουμε και τους βάζουμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.