Η τιμή στο κρέας έχει πια εκτοξευθεί στα ύψη και το μοσχάρι τείνει να γίνει είδος πολυτελείας καθώς πολλά νοικοκυριά το μαγειρεύουν πλέον μόνο σε εορταστικές περιπτώσεις λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.
Τα νοικοκυριά έχουν περιορίσει αρκετά την κατανάλωση κρέατος, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος.
Ενδεικτικά, σήμερα το μοσχάρι κοστίζει 15€ /κιλό, το κοτόπουλο 4,5-7€ /κιλό και το χοιρινό 6,5-8,5€ /κιλό.
Τα συνοικιακά κρεοπωλεία ζητούν, τώρα, να φτιάξουν το δικό τους καλάθι του νοικοκυριού, προκειμένου να προσελκύσουν ξανά τους πελάτες που έχουν χάσει εξαιτίας της ακρίβειας.
Παρ’όλα αυτά δεν είναι διατεθειμένοι να εντάξουν σε αυτό το ακριβότερο είδος, το μοσχάρι.
Από τον Αύγουστο του 2021, έχουν αγγίξει το 35% στα βοοειδή, τα 30% στο χοιρινό, και το 25-30% στα πουλερικά.
Οι κρεοπώλες, ξεκαθαρίζουν για το καλάθι του κρεοπωλείου, ότι δεν θα μπορεί να διατίθεται περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, και δεν θα αναφέρει την τιμή αλλά την έκπτωση των προσφερόμενων προϊόντων.