Πέθανε ο κιθαρίστας των Blues Brothers, Ματ Μέρφι.

Άρτος και Θεάματα 16 Ιουνίου 2018

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ο θρύλος της μπλουζ, ο κιθαρίστας Ματ Μέρφι, που έπαιξε στο πλευρό των Blues Brothers Band, του Χάουλιν Γουλφ, του Μάντι Γουότερς και του Μέμφις Σλιμ μεταξύ άλλων, «έσβησε» σε ηλικία 88 ετών.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε το Σάββατο το πρωί με ανάρτησή του στο Facebook ο ανεψιός του, Φλόιντ Μέρφι τζούνιορ.

Ο Ματ Μέρφι έγινε γνωστός ανά την υφήλιο κυρίως από τις εμφανίσεις του στο πλευρό των Νταν Άκροϊντ και Τζον Μπελούσι στις ταινίες των Blues Brothers, ενσαρκώνοντας στην πρώτη (1980) τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας καφετέριας Αρίθα Φράνκλιν, που τον μάλωνε γιατί ήθελε να ενταχθεί στην «μπάντα των παλαβών». (video)

Ο Μέρφι συνέχισε να παίζει με τους Blues Brothers Band μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά λιγόστεψε τις εμφανίσεις του μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Είχε γεννηθεί στο Σάνφλαουερ του Μισισίπι το 1929 και μεγάλωσε στο Μέμφις. Μαζί με τον αδελφό του απέκτησαν όνομα στη σκηνή της μπλουζ παίζοντας με τα μεγαλύτερο ονόματα του συγκεκριμένου μουσικού ρεύματος.

Το 1982 έφτιαξε δικό του γκρουπ και έκανε μέχρι πρόσφατα περιοδείες.

Ενώ το 2013 είχε παίξει στο Crossroads Guitar Festival του Έρικ Κλάπτον στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης. 

Προβλήθηκε 621 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024: ''Φακές λεμονάτες και πικάντικες με σελινόριζα και γλυκοπατάτες''

Φακές, γλυκοπατάτες και σελινόριζα σε ένα πικάντικο και αιχμηρό φαγητό, το οποίο βρίσκει ιδανικό ταίρι σε ένα αφράτο πιλάφι με σταφίδες και καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Πέθανε η Βέφα Αλεξιάδου σε ηλικία 91 ετών - Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η Βέφα Αλεξιάδου άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.11.24) στην Α΄Παθολογική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024: ''Άλαδη πρασόσουπα με λαχανικά και πλιγούρι''

Με χοντρό πλιγούρι φτιάχνεται αυτή η πρασόσουπα, μια από τις άλαδες συνταγές που φτιάχνουν τις περιόδους της νηστείας στην κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη