ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (48 ΩΡΕΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ»

Άρτος και Θεάματα 04 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Ε.) – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Κ.Λ.Η.)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (48 ΩΡΕΣ)

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ»

 

24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 / ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00 – 21:15

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (ΛΕΩΦ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 34)

 

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης οργανώνουν εξειδικευμένο Σεμινάριο - Εργαστήριο για την "Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου".

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους εκείνους που οραματίζονται, με μέσον τη μεγάλη δύναμη της εικόνας, να δώσουν σάρκα και οστά σε μια ιστορία τους ειπωμένη με εικόνες στον κινηματογράφο ή/και στην τηλεόραση.

Στους μετέχοντες θα παρουσιαστούν όλες οι μέθοδοι και οι τεχνικές συγγραφής αλλά και προώθησης ενός σεναρίου.

Οι 48 συνολικά διδακτικές ώρες (45΄) του σεμιναρίου επιμερίζονται σε:

Θεωρητικά μαθήματα σεναριογραφίας και προώθησης ενός σεναρίου.
Εργαστήρια (Workshops) συγγραφής ολοκληρωμένου σεναρίου μικρού μήκους σε πρωτότυπη ιδέα του κάθε συμμετέχοντα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Μέσα από ομάδες εργασίας, κάθε συμμετέχων γράφει το δικό του σενάριο μικρού μήκους και συμμετέχει στη διαμόρφωση των σεναρίων της υπόλοιπης ομάδας.

ΘΕΩΡΙΑ
• Γενικές Αρχές
Το Επάγγελμα του Σεναριογράφου και οι απαιτήσεις του – Δραματουργικές αρχές και κινηματογραφική γλώσσα – Γράφοντας για την τηλεόραση και το σινεμά – Σεναριογραφία, Λογοτεχνία, Θέατρο.
• Από την αρχική ιδέα στο τελικό σενάριο
Πηγές, μοτίβα, θέματα – Τα στάδια ανάπτυξης – Το treatment – Η σκαλέτα – Το γράψιμο σκηνών – Οι διορθώσεις.
• Αφηγηματικές δομές - Πλοκή
Το χτίσιμο της ιστορίας – Τρόποι αφήγησης – Κανόνες κλασικής δραματουργίας – Διάρθρωση, κλιμακώσεις, επίπεδα σύγκρουσης.
• Χαρακτήρες - Διάλογοι
Η δημιουργία ηρώων – Τα χαρακτηριστικά, ο λόγος και η δράση τους – Οι δραματουργικές λειτουργίες στην αφήγηση.
• Σεναριακά είδη
Τα κινηματογραφικά είδη και οι συμβάσεις τους – Διαφορετικά στυλ, φορμά και budgets – Κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σενάριο – Ζητήματα διασκευής.
• Η Αγορά του σεναρίου - Τακτικές προώθησης, πώληση
Κινηματογραφική παραγωγή, τηλεοπτικά κανάλια, φεστιβάλ – Πνευματικά δικαιώματα και τεχνικές διαπραγμάτευσης – Κυκλώματα παραγωγής, διανομής, εκμετάλλευσης.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
Στα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια θα διδάξουν κάποιοι από τους ακόλουθους: Πάνος Κοκκίδης, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Γιάννης Μαρούδας, Ρένα Ρίγγα, Βασίλης Κεσίσογλου, Ηλίας Φλωράκης, Άννα Χατζησοφιά, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Θάνος Τσάμπρας, Αλέξης Γιαννούλης και Αλέξανδρος Κακαβάς.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Θεωρία: 24 ώρες
Εργαστήρια συγγραφής σεναρίου μικρού μήκους: 24 ώρες
Σύνολο: 48 διδακτικές ώρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
24 Ιανουαρίου έως 28 Μαρτίου 2018 (θεωρία και εργαστήριο)
19 και 26 Απριλίου 2018 (συνέχιση του εργαστηρίου συγγραφής σεναρίου μικρού μήκους)
ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00 – 21:15 (διάλειμμα 15΄ στις 19:30)

Θα χορηγηθεί η επίσημη βεβαίωση παρακολούθησης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος σε όσους παρακολουθήσουν, μέχρι τέλους, το σεμινάριο.

ΑΞΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 90,00 ευρώ (σε δύο δόσεις). Εάν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μετεχόντων, το σεμινάριο δεν θα πραγματοποιηθεί και τα καταβληθέντα ποσά θα επιστραφούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Αλέξανδρος Κακαβάς (6932089819 / [email protected])

Δημήτρης Καλαντίδης (2109941199 / 6945405825 / [email protected])

Θοδωρής Μουμουλίδης (6948595004 / [email protected]). 

Προβλήθηκε 1132 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.