Φιλαρμονική Κέρκυρας: Χρυσό βραβείο σε παγκόσμιο μουσικό φεστιβάλ ορχηστρών στη Βιέννη

Άρτος και Θεάματα 06 Αυγούστου 2016

Με ένα χρυσό βραβείο στις αποσκευές της επιστρέφει από τη Βιέννη η Φιλαρμονική Ορχήστρα «Μάντζαρος» της Κέρκυρας, όπου συμμετείχε στο «World Orchestra Festival 2016» καταφέρνοντας να προκριθεί στον τελικό διαγωνισμό της προηγούμενης Κυριακής.

Η εμφάνισή της εκεί έφερε την 50μελούς σύνθεσης Φιλαρμονική Ορχήστρα «Μάντζαρος» στην κορυφή των ευρωπαϊκών ορχηστρών και τον αρχιμουσικό της, Σωκράτη Άνθη, να τιμάται με το βραβείο «Εξαίρετου Μαέστρου».

Την κριτική επιτροπή του βραβείου αποτελούσαν τρία διακεκριμένα μέλη της Φιλαρμονικής της Βιέννης και δύο καθηγητές των Μουσικών Ακαδημιών της Βιέννης και του Πεκίνου.

To διεθνούς κύρους αυτό φεστιβάλ διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2013 και έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς δίνει την ευκαιρία στους μουσικούς να παρακολουθήσουν σεμινάρια στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης και συναυλίες στην περίφημη αίθουσα Musikverrein.

Σε μήνυμά του προς την ορχήστρα, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρει: «Στέλνω τα ολόθερμα συγχαρητήριά μου στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 'Μάντζαρος' της Κέρκυρας, που κατέκτησε το χρυσό βραβείο στο Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ Ορχηστρών World Orchestra Festival 2016, το οποίο διεξήχθη στη Βιέννη, καθώς και στον αρχιμουσικό της κ. Σωκράτη Άνθη, που τιμήθηκε με το βραβείο 'Εξαίρετου Μαέστρου'. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την αγάπη και την παράδοση της Κέρκυρας για τη μουσική». 

Προβλήθηκε 1191 φορές