Πες μου ότι δεν το έχεις δοκιμάσει; - Queen Burger

Άρτος και Θεάματα 16 Απριλίου 2016

Tην άνοιξη του 1978 το Queen Burger κάνει την εμφάνιση του στην Αθήνα, ανατρέποντας τα ως τότε δεδομένα στο χώρο της εστίασης.

Εμπνευσμένο από τον Δυτικό πολιτισμό, γεννημένο στην Ελλάδα, παρουσιάζει στους Έλληνες το σάντουιτς με μπιφτέκι (γνωστό ως hamburger) καθώς και την 1η σπιτική βάφλα.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση. Κόσμος συρρέει από κάθε γωνιά της πόλης θέλοντας να δοκιμάσει ένα νέο είδος φαγητού για την εποχή. Πολύ γρήγορα το Queen Burger αποκτά πιστούς οπαδούς κάθε ηλικίας.
Η αγάπη και η αφοσίωση του κόσμου το καθιστά ως ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της πόλης, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διασκέδασης αλλά και πηγή έμπνευσης για τα νεοτέρα μαγαζιά του είδους.

 

Πρωτοπόρο στο είδος του, με σύμμαχο την ποιότητα και την γνώση στο αντικείμενο, το Queen Burger συνεχίζει για 4η δεκαετία, έχοντας μεγαλώσει ήδη μια γενιά, να αποτελεί πρότυπο των original burgerάδικων της πόλης.

Η αναλλοίωτη γεύση στο πέρασμα των χρόνων, η χρήση αγνών πρώτων υλών χωρίς συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσεων, καθώς και η παρασκευή των προϊόντων μπροστά στο πελάτη, αποτελούν τα κύρια στοιχειά της διαχρονικότητας του.

Ψωμί φρέσκο κατόπιν παραγγελίας, χειροποίητο 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φρέσκιες τηγανητές πατάτες, hot dogs, φρεσκοκομμένες σαλάτες, Queen dishes, φρέσκα παναρισμένα κοτόπουλα καθώς και η 1η σπιτική χειροποίητη βάφλα με παγωτό μηχανής, συνθέτουν το menu μιας μακρόχρονης και καταξιωμένης πορείας με ένα και μοναδικό στόχο: την ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών ουρανίσκων!

Απολαύστε τα !!!

QUEEN BURGER

Διεύθυνση: Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 166 74
Τηλέφωνα παραγγελιών: 210 89 80 747, 210 89 80 332
Email:[email protected]
Find us on Facebook

Ωράριο Καταστήματος:
Καθημερινές 11:00 πρωί - 02:30 βράδυ
Παρασκευή : 11:00 πρωί - 03:30 βράδυ
Σάββατο: 11:00 πρωί - 04:30 βράδυ
Κυριακή: 12:00 π.μ - 2:30 βράδυ

Ωράριο Delivery:
Καθημερινές: 13:00 μ.μ - 24:00 βράδυ
Παρασκευή & Σάββατο: 13:00 μεσημέρι - 01:00 βράδυ
Κυριακή: 13:00 μεσημέρι - 24:00 βράδυ

Η ιστορία του χάμπουργκερ

Το Χάμπουργκερ είναι το σήμα κατατεθέν της γρήγορης μαζικής εστίασης (fast food) και ένα από τα σύμβολα του αμερικάνικου πολιτιστικού ιμπεριαλισμού.

Πρόκειται για ένα αμφίψωμο (σάντουιτς ελληνιστί) με ψητό η βραστό βοδινό, που σερβίρεται με λαχανικά και διάφορα καρυκεύματα (κέτσαπ, μουστάρδα κ.ά.).

Οι πρώτες καταβολές του χάμπουργκερ ανιχνεύονται στη Μογγολία του Τζένγκις Χαν. Ήταν βολικό για τους στρατιώτες της Χρυσής Ορδής να τρώνε με το ένα χέρι και με το άλλο να ιππεύουν. Η συνταγή πρέπει να πέρασε δια μέσου των Ρώσων στη Δυτική Ευρώπη και στις αρχές του 19ου αιώνα τη συναντάμε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο μεγάλο λιμάνι του Αμβούργου (Hamburg), ως Rundstuck Warm, αποτελούμενο από φέτες ψωμιού με ψητό μπιφτέκι χοιρινού ή ως Brotchen με μπιφτέκι βοδινού.

Μερικές δεκαετίας αργότερα έφθασε στην Αμερική από γερμανούς μετανάστες, όπου έμελλε να δοξαστεί.

Στο Νέο Κόσμο επεκράτησε η εκδοχή του βοδινού κρέατος, που υπήρχε σε αφθονία, και το σάντουιτς πήρε την ονομασία Χάμπουργκερ (Hamburger), δηλαδή εκ του Αμβούργου προερχόμενο. Για πρώτη φορά, η λέξη χάμπουργκερ αναφέρεται στις 5 Ιανουαρίου 1889 στην εφημερίδα της Ουάσινγκτον Walla Walla Union, όπως μας πληροφορεί το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης.

Από εκεί και πέρα πολλοί ερίζουν για την πρωτιά του χάμπουργκερ στις ΗΠΑ.
Ο Τσάρλι Ναγκρίν θεωρούσε ότι αυτός σέρβιρε πρώτος χάμπουργκερ το 1885 στο πανηγύρι του Σέιμουρ στο Ουισκόνσιν. Την ίδια χρονιά, οι αδελφοί Μέντσις από το Χάμπουργκ της Νέας Υόρκης πουλούσαν τα δικά τους χάμπουργκερ στο τοπικό πανηγύρι. Το ονόμασαν Χάμπουργκ Σάντουιτς και ως καρυκεύματα χρησιμοποιούσαν κόκκους καφέ και μαύρη ζάχαρη. Πολλοί ιστορικοί της διατροφής θεωρούν τη συνταγή των Μέντσις ως την πρώτη αυθεντικά αμερικανική.

Ο παντοπώλης Φλέτσερ Ντέιβις από την Αθήνα του Τέξας διεκδικεί και αυτός τον τίτλο, έπειτα από ένα δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης το 1974 και έρευνα της μεγάλης αλυσίδας φαστ-φουντ McDonald's. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2006 η Βουλή του Τέξας ανακήρυξε την Αθήνα Πρωτεύουσα του Χάμπουργκερ. Τελευταίος στη σειρά των διεκδικητών ο Λούις Λάσεν, που διατηρούσε σαντουιτσάδικο στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ το 1895.

Το 1906, ο σπουδαίος αμερικανός συγγραφέας Άπτον Σινκλέρ δημοσίευσε το περίφημο μυθιστόρημά του Η Ζούγκλα (εκδόσεις Γράμματα), που μεταξύ άλλων αποκάλυπτε τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στα αμερικανικά σφαγεία. Αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των καταναλωτών και ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

Την επιφυλακτικότητα του αμερικανικού κοινού φρόντισε να διαλύσει στη δεκαετία του '20 η πρώτη αλυσίδα φαστ-φουντ White Castle, με μια μεγάλη καμπάνια δημοσίων σχέσεων, που επέβαλε το χάμπουργκερ σε μια Αμερική που επιτάχυνε τους ρυθμούς της. Μάλιστα, προς στιγμή, του άλλαξε το όνομα του σε σόλσμπερι στέικ (Salisbury steak), εξαιτίας των αντιγερμανικών αισθημάτων που επικρατούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου χάθηκαν πολλές ζωές Αμερικανών. Ο όρος, τελικά, δεν επικράτησε. 

την ιστορία του χάμπουργκερ την βρήκαμε στο: http://www.i-diadromi.gr

κεντρική φωτογραφία: Nina Agdal

 

Προβλήθηκε 2033 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024: ''Κιμαδόπιτες ατομικές σερβιρισμένες με σπιτικό ζωμό''

Αυτή η μικρασιατική κιμαδόπιτα που σερβίρεται με ζωμό κρέατος είναι από τα φαγητά της καρδιάς μας και έρχεται πάντα πρώτη στο τραπέζι μας στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου.

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024: ''Φακές λεμονάτες και πικάντικες με σελινόριζα και γλυκοπατάτες''

Φακές, γλυκοπατάτες και σελινόριζα σε ένα πικάντικο και αιχμηρό φαγητό, το οποίο βρίσκει ιδανικό ταίρι σε ένα αφράτο πιλάφι με σταφίδες και καβουρδισμένο κουκουνάρι.