Πάνω από τις μισές ελληνικές οικογένειες ζουν από τις συντάξεις του παππού και της γιαγιάς

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 20 Δεκεμβρίου 2015

Πάνω από τις μισές ελληνικές οικογένειες ζούν πλέον με τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης στην Εφημερίδα των Συντακτών.  

 

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 350.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος, 500.000 οικογένειες έχουν μόνον έναν εργαζόμενο κι από το 1.350.000 των ανέργων μόνο οι 105.000 παίρνουν επίδομα ανεργίας, ενώ ένα στα δύο νοικοκυριά έχει βασικό εισόδημα τη σύνταξη. Αλλά και η αγορά θα έχει πρόβλημα» , σημειώνει ο κ. Ρομπόλης.  

 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η μείωση των συντάξεων τα τελευταία 6 χρόνια αγγίζει το 45%.  

 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας μας, το 70% των συνταξιούχων ζει με συντάξεις 550-600 ευρώ», δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης,

 

Πηγή: www.lifo.gr

Προβλήθηκε 1541 φορές
Ο καιρός την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις από τη νύχτα στην Πάρνηθα. - Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.