Ο ουρανός που ονειρεύτηκες

Άρτος και Θεάματα 06 Νοεμβρίου 2014

Γιάννης Σκαραγκάς

Ο ουρανός που ονειρεύτηκες

Μυθιστόρημα

ISBN: 978-960-218-980-1

σελ. 264, τιμή: 11 ?

Εκδόσεις Κριτική

 

Ο Έντι, ένας συγγραφέας, βρίσκεται μετά από ατύχημα απομονωμένος σ? ένα ερημικό πανδοχείο στο Μεξικό, κοντά στην Τιχουάνα. Η Χουλιέτα τον βοηθά να ξαναπιάσει το νήμα της ζωής του. Τι κρύβουν, όμως, τα κενά μνήμης του; Ποια είναι η σχέση του με τη γοητευτική κοπέλα και τους υπόλοιπους ενοίκους του πανδοχείου;

 

Παγιδευμένοι από μια καταιγίδα, οι χαρακτήρες βυθίζονται σε μια σειρά από σκοτεινά μυστικά και επώδυνες αποκαλύψεις. Εκδίκηση και συγχώρεση, χαμένες ευκαιρίες και ξανακερδισμένες ζωές στροβιλίζονται σε μια αριστοτεχνική αφήγηση με αναπάντεχες ανατροπές και δραματικό βάθος.

 

Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά της Ιρλανδίας και της Ολλανδίας. Ο ουρανός που ονειρεύτηκες μεταφέρθηκε στο θέατρο στη Νέα Υόρκη το 2009, με τίτλο Prime Numbers, υποψήφιο για τα New York Innovative Theatre Awards, στην κατηγορία πρωτότυπου αμερικανικού έργου.

 

Βιογραφικό:

O Γιάννης Σκαραγκάς είναι συγγραφέας και σεναριογράφος. Στο πρώτο του μυθιστόρημα, Επιφάνεια (2002), βασίστηκε μια από τις πιο ανατρεπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Ακολούθησαν Η πατρίδα της αφής και Το αινιγματικό βλέμμα του αγγέλου. Ως σεναριογράφος συνεργάστηκε από το 2000 με την ιδιωτική τηλεόραση και με εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών. Γράφοντας τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, διηγήματά του δημοσιεύονται κατά καιρούς σε ξένα λογοτεχνικά περιοδικά, όπως τα World Literature Today, Midnight Circus, Oak Bend Review κ.ά. Έχει τιμηθεί από τα ιδρύματα Fulbright και Ledig-Rowohlt. Συνεργάζεται με το λογοτεχνικό περιοδικό Εντευκτήριο.

Εκδόσεις Κριτική

Κεντρική διάθεση: Νευροκοπίου 8, Γκάζι /

τηλ. 2108211470, 2108211811/ www.kritiki.gr

Προβλήθηκε 626 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 18 Απριλίου 2025: ''Σπανακόρυζο μεν, χωρίς λάδι δε''

Το θέλει το λαδάκι του το σπανακόρυζο, αλλά γίνεται ωραιότατο και χωρίς αυτό. Σ’ αυτή την αλάδωτη συνταγή, το σπανάκι το αχνίζουμε αντί να το σοτάρουμε, και το νοστιμίζουμε με μπόλικα μυρωδικά, σπαράγγια, ντομάτα και πολτό σουσαμιού.