Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ρυθμός Stage

Άρτος και Θεάματα 02 Οκτωβρίου 2015

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τέσσερις ξεχωριστές μουσικές βραδιές, στη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage», θα μας πάει από την Κρήτη ίσαμε τη Σμύρνη και από εκεί στη μελοποιημένη ποίηση, αλλά και στο λαϊκό μας τραγούδι.

 

Πέμπτη 5/11: ΚΡΗΤΗ «Σα μπεις στης Κρήτης το μπαξέ».

Τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της Κρήτης, βγαλμένα από το μουσικό της σεντούκι. Συρτά, μαντινάδες, ριζίτικα αλλά και ο Ερωτόκριτος.

 

Πέμπτη 12/11: ΣΜΥΡΝΗ « Όταν ο έρωτας περνά από τη γειτονιά σου».

Τα ομορφότερα τραγούδια της Σμύρνης, που συνεχίζουν το ταξίδι τους στο χρόνο και λάμπουν ως τις μέρες μας.

 

Πέμπτη 19/11: ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ «Με λογισμό και μ΄ όνειρο».

Όταν η ποίηση συνάντησε την μουσική. Μεγάλα τραγούδια που συνεχίζουν να αποτελούν φωτεινή διέξοδο.

 

Πέμπτη 26 /11: ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ « Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου».

Μια επιλογή, από τα καλύτερα λαϊκά τραγούδια, που έγραψαν οι μεγάλοι μας συνθέτες και σφράγισαν με τις φωνές τους οι σημαντικοί τραγουδιστές μας.

 

Ρυθμός Stage

Πέμπτη 5,12, 19 και 26 Νοεμβρίου

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmosstage.gr

 

Ώρα έναρξης: 22.00

Είσοδος: 12? (με μπύρα ή κρασί)

Προβλήθηκε 1314 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.