Μανιάτης: Δεν θα ανεχτούμε το εμπόριο ακατάλληλης για θέρμανση ξυλείας

Αρθρογραφία 15 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή το μπλόκο σε 5.800 τόνους ξύλων στο Λαύριο
Μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί φαινόμενα διακίνησης ακατάλληλων, ρυπογόνων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία προϊόντων καύσης για θέρμανση, έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Με αφορμή τον πρόσφατο εντοπισμό σε πλοίο 5.800 τόνων με ακατάλληλα υλικά καύσης, ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τους ελέγχους, μέσω των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα παιχνίδι με την υγεία των ανθρώπων και των πολιτών αυτής της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και υπογράμμισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουν όλες οι περιφερειακές αρχές και οι περιφερειακές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο φαινόμενο αιθαλομίχλης που παρατηρείται σε διάφορες μεγαλουπόλεις της χώρας, ο κ. Μανιάτης υπενθύμισε την καθιέρωση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, της μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων, αλλά και της μέτρων που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν οι Περιφέρειες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

«Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα λύσουν ασφαλώς το πρόβλημα, αλλά θα βοηθήσουν να μειωθεί η ένταση του», τόνισε ο υπουργός και επισήμανε ότι απαιτείται η στενή συνεργασία των τοπικών, περιφερειακών, των αυτοδιοικητικών αρχών, των ΜΜΕ και η συμμετοχή της κοινωνίας.

protothema.gr

Προβλήθηκε 1453 φορές

Σοκαριστική ανακάλυψη! Μετά από χιλιάδες χρόνια, ανακαλύπτεται η μουμιοποιημένη γυναίκα με εκπληκτική ομορφιά.

Η ανακάλυψη αυτή δεν είναι απλώς ένα ακόμα κομμάτι της ιστορίας – είναι ένα παράθυρο σε έναν χαμένο κόσμο, έναν κόσμο όπου η γοητεία και το μυστήριο δένονται αξεδιάλυτα με το πέρασμα του χρόνου.

Ανακαίνιση Μπάνιου: 5 λόγοι γιατί να προτιμήσεις το Douleutaras.gr

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μία από τις πιο συχνές και σημαντικές αλλαγές που οι περισσότεροι σκεφτόμαστε να κάνουμε στο σπίτι μας, ιδίως όταν πλησιάζει το νέο έτος καθώς “ζυγίζουμε” τις αλλαγές εκείνες που όλοι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας αλλά μέχρι τώρα αναβάλαμε.