Συνέντευξη Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος και Βουλευτή Β΄ Αθηνών Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον RealFm και τον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.
Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ:
Δεν είναι σωστή η εικόνα να απέχουμε από τα κρίσιμα.
Εμένα με στεναχώρησε αυτή η Νέα Δημοκρατία που εμφανίστηκε
χθες χωρίς ενιαία φωνή , χωρίς συγκεκριμένη άποψη, χωρίς την
παρουσία σημαινόντων στελεχών της δεν είναι μία Νέα Δημοκρατία
που μπορεί να πάει μακριά.
Για τα αποτελέσματα και την πάλη «Καραμανλικών» με «Μητσοτακικούς»
Καραμανλικοί είναι οι Νεοδημοκράτες στο σύνολό τους. Ο Κων/νος Καραμανλής είναι ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει βάλει το αποτύπωμά του πάνω στην Ν.Δ. Έχουμε ακολουθήσει τις αρχές που ο ίδιος επέβαλε, όπως την αρχή ότι η Ν.Δ είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα, ένα κόμμα που προτάσσει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού, είναι ένα κόμμα που αγκαλιάζει όλους του Έλληνες από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς έως τα όρια της δεξιάς.
Επομένως δεν υπάρχει κανένα θέμα για το ποιος είναι η δεν είναι «καραμανλικός». Άλλωστε, το 2015 τα προτάγματα είναι προτάγματα του αύριο όχι του παρελθόντος. Έχει λοιπόν σημασία ποιος μπορεί να εκφράσει καλύτερα το αύριο. Σήμερα ο πολίτης που μας έχει γυρίσει την πλάτη είναι ο νέος πολίτης, ο προβληματισμένος από την κρίση. Ο άνεργος. Αυτός προβληματίζεται και δεν μας ψηφίζει.
Για τους δύο μονομάχους
Δεν νομίζω ότι πρέπει να λέμε με «ποιον» αλλά «πως» πρέπει να πάει η Νέα Δημοκρατία στο αύριο.
Νομίζω ότι κάνουν λάθος οι συνάδελφοι που βγαίνουν και κάνουν και χαρακτηρισμούς για τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο. Προσωπικά σέβομαι και τιμώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον έχουμε υπηρετήσει, σταθήκαμε δίπλα του στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, όμως όποιος από τους δυο βγει, θα σταθούμε δίπλα του και θα τον υπηρετήσουμε με έναν στόχο. Να διευρύνουμε την Νέα Δημοκρατία. Και πρέπει στο μυαλό του ψηφοφόρου να υπάρχει αυτό το πρόταγμα.
Όχι ποιος θα την κρατήσει απλά ενωμένη, γιατί νομίζω ότι και οι δύο είναι ικανοί να την κρατήσουν ενωμένη, προέρχονται από τα σπλάχνα της, βρέθηκαν μαζί και σε προηγούμενες κρίσεις, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κ.. Μητσοτάκης όταν η ίδια του η αδελφή έκανε κόμμα εκείνος παρέμεινε στη Νέα Δημοκρατία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει την Ν.Δ ενωμένη. Το θέμα είναι η Νέα Δημοκρατία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και να μην δείξει την εικόνα που έδειξε χθες στη Βουλή.
Ήταν ένα σοβαρό θέμα το οποίο έχει προβληματίσει πολύ καιρό τώρα την κοινωνία και έχει οδηγήσει τη χώρα σε μία καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ναι, ήταν ένα κακό και προχειρογραμμένο νομοσχέδιο που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν εσκεμμένα στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως, λυπάμαι που το λέω, η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν εικόνα μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς. Πάνω από το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας και σημαίνοντα στελέχη ?ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καραμανλής- απουσίαζαν. Το τονίζω: σημαίνοντα στελέχη που θέλουν να έχουν ρόλο δεν μπορούν να απουσιάζουν από μια τέτοια ψηφοφορία για ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει όχι μόνον την Ελλάδα.
Δεν είναι σωστή η εικόνα να απέχουμε από τα κρίσιμα. Εμένα με στεναχώρησε αυτή η Νέα Δημοκρατία που εμφανίστηκε χθες χωρίς ενιαία φωνή , χωρίς συγκεκριμένη άποψη, χωρίς την παρουσία σημαινόντων στελεχών της δεν είναι μία Νέα Δημοκρατία που μπορεί να πάει μακριά. Χρειάζεται να μετουσιώσουμε στην πράξη και όχι στα λόγια το μήνυμα που μας έδωσαν την Κυριακή οι νεοδημοκράτες.
Που μας είπαν ότι θέλουν να πάμε την Νέα Δημοκρατία; Στο φιλελεύθερο κέντρο; Ποιοι στάθηκαν χτες ενάντια στο νομοσχέδιο; Τα κόμματα της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς. Τα κόμματα που βρίσκονται κοντά στο κέντρο, δηλαδή το ΠΟΤΑΜΙ, ο κ. Λεβέντης, ψήφισαν υπέρ.
Εμείς τι καταδείξαμε; Ότι ταυτιζόμαστε με την Χρυσή Αυγή και τους μισούς Ανεξάρτητους Έλληνες. Που είχαν και μία φρασεολογία και μια λογική που εμένα με ξεπερνάει?
23.12.2015