Μία γνήσια ρεμπέτισσα και ένας εξαίρετος λαϊκός ερμηνευτής, δηλαδή η Μαριώ και ο Λάμπρος Καρελάς, ενώνουν τις φωνές και τα τραγούδια τους και εμφανίζονται στο «Ρυθμός Stage» για τέσσερις Παρασκευές, 11,18 και 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.
Ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά αποτελούν τον καμβά του προγράμματος που ετοίμασαν γι? αυτές τις τέσσερις παραστάσεις. Με την πεποίθηση ότι τα καλά τραγούδια δεν παλιώνουν ποτέ, η Μαριώ και ο Λάμπρος Καρελάς ξαναφέρνουν επί πάλκου ρυθμούς και τραγούδια ?διαμάντια μιας εποχής που πέρασε αλλά δεν ξεχάστηκε, καθώς και σύγχρονες επιτυχίες που έχουν κατακτήσει την θέση τους στην ελληνική μουσική σκηνή.
Την Μαριώ και τον Λάμπρο Καρελά συνοδεύει πενταμελής ορχήστρα.
Στο μπουζούκι είναι ο Δημήτρης Λίβανος, συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία χρόνια, ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
Μαζί τους ο Γιάννης Παππάς στο βιολί, ο Αντώνης Κουτελιέρης στην κιθάρα και ο Ισίδωρος Παπαγεωργίου στο μπάσο.
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 12? (με μπύρα ή κρασί)
Μαριώ
Η Μαριώ, μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων, τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν δίπλα στον πατέρα της, που ήταν επίσης μουσικός. Πρωτοβγήκε στο πάλκο τραγουδώντας Δερβενιώτη και Βίρβο και είχε την τύχη να τραγουδήσει δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη. Από τότε και μέχρι σήμερα υπηρετεί με συνέπεια και πάθος το τραγούδι που αγαπά και το «ταξιδεύει» τόσο ανά την Ελλάδα όσο και τον κόσμο μέσα από διεθνή φεστιβάλ στα οποία συμμετέχει. Έχει σημαντική δισκογραφία με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της. Συμμετείχε στους δίσκους «Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα» και «Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα Νο 2», (οι πρώτες ανθολογήσεις ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών με θέμα τη Θεσσαλονίκη), «Σβήστα Όλα», «Πάμε Τσάρκα», «Ρεμπέτικο Τραγούδι 1935 ? 1959», «Ο Αραμπάς», «Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη».
Επίσης συμμετείχε ως κεντρική ερμηνεύτρια στην παρουσίαση ανθολογίας τραγουδιών των Καφέ-Αμάν με τίτλο «Της Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί», καθώς και στους δίσκους «Τακίμια», «Μικρές Αγγελίες», «The Grand Dame from Greece», «Τα Λαλεδάκια», «Στο Περιβόλι τ? ουρανού», «Μπιτ Παζάρ».
Το 1999 επιλέχθηκε από τον συντονιστικό οργανισμό όλων των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου (European Forum Of World Music Festivals) ως η σημαντικότερη Περιοδεύουσα Καλλιτέχνις για το 1999 (Touring Artist of the Year). Την ίδια χρονιά ο δίσκος της ?The Grand Dame From Greece? μπήκε στο Top 20 του European World Music Charts για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο.
Λάμπρος Καρελάς
Ο Λάμπρος Καρελάς γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Πάτρα, δημιούργησε με τον Χρήστο Παπαδόπουλο «Τα Παιδιά από την Πάτρα». Πριν από την έκδοση του πρώτου δίσκου του συγκροτήματος, ο Λάμπρος Καρελάς συνεργάστηκε το καλοκαίρι του 1980 με τον Διονύση Σαββόπουλο. Την ίδια χρονιά εντάχθηκε στο συγκρότημα Οπισθοδρομική Κομπανία. Επιστρέφοντας στην Πάτρα, ηχογράφησε με τα Παιδιά από την Πάτρα τον πρώτο δίσκο «Αφιερωμένο εξαιρετικά» σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων και κάνοντας τεράστια επιτυχία με το τραγούδι του Άκη Πάνου «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός».
Ακολούθησαν άλλοι 10 δίσκοι με «Τα Παιδιά από την Πάτρα» με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεων και εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τεράστια επιτυχία. Από το 1995 ο Λάμπρος Καρελάς ακολούθησε σόλο πορεία με πολύ αξιόλογες συνεργασίες. Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Άκη Πάνου, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Θανάση Πολυκανδριώτη, Βαγγέλη Κορακάκη, Νίκο Ζιώγαλα κ.ά. Επίσης με ερμηνευτές όπως οι Ρίτα Σακελλαρίου, Μαίρη Λίντα, Σταμάτης Κόκοτας, Γλυκερία, Δήμητρα Γαλάνη, Μαριώ, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Μανώλης Ρασούλης, κ.ά.