Το επίδομα συντήρησης και διατροφής των Κ-9, των αστυνομικών σκύλων, φαίνεται πως είναι ένα ακόμη επίδομα που έχει πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση ...στην Ελλάδα, καθώς οι δικαιούχοι το αναμένουν περισσότερο από δύο χρόνια, από το κράτος. Κι όμως, οι Κ-9 έχουν επιδείξει σημαντικές επιτυχίες κατά της εγκληματικότητας.
Ποιοι είναι, όμως, οι Κ-9; Αυτήν τη φορά το επίδομα αφορά τους αστυνομικούς σκύλους του Λιμενικού Σώματος, η πλειονότητα των οποίων είναι βελγικά ποιμενικά τύπου Malinois τα οποία έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα για να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες και να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του κλιμακίου Κ-9, το οποίο ανήκει στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Μαζί με τους συνοδούς τους έχουν πάρει φύλλο πορείας και υπηρετούν σε διάφορα λιμάνια της επικράτειας, με σκοπό την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Η συντήρηση, η φροντίδα της υγείας και της εκπαίδευσης ενός τέτοιου ζώου πρέπει να είναι προσεγμένη και άρα δαπανηρή γι΄ αυτό και τα έξοδα αυτά καθορίζονται κάθε φορά με κοινή υπουργική απόφαση. Όπως όμως προκύπτει από ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, οι συνοδοί Κ-9 του Λιμενικού Σώματος περιμένουν από το 2012 έως και σήμερα το επίδομα συντήρησης και διατροφής των σκύλων με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο ήδη βεβαρημένος οικογενειακός τους προϋπολογισμός.
Ο βελγικός ποιμενικός Malinois έχει το παρατσούκλι «η Φεράρι των σκύλων» λόγω των αθλητικών του ικανοτήτων, του θάρρους, της εξυπνάδας και της απόλυτης αφοσίωσής του στο αφεντικό του.
Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μία από τις πιο συχνές και σημαντικές αλλαγές που οι περισσότεροι σκεφτόμαστε να κάνουμε στο σπίτι μας, ιδίως όταν πλησιάζει το νέο έτος καθώς “ζυγίζουμε” τις αλλαγές εκείνες που όλοι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας αλλά μέχρι τώρα αναβάλαμε.
Ποια τύχη μπορεί να έχει ένα έθνος όταν οι ακαδημαϊκοί του εδώ και πολλά χρόνια έχουν βγάλει τον σκασμό και οι πανεπιστημιακοί του πρωτοστατούν στην προδοσία;
Ανησυχείτε γιατί το μωράκι σας δε δείχνει ενδιαφέρον για το φαγητό του; Αναρωτιέστε τι άλλο να κάνετε προκειμένου να τιμήσει το φαγητό του αντί να το πετάει;
Ογδόντα χρόνια μετα την αποφράδα ημέρα του Κακολυριάνικου ολοκαυτώματος στις 24 Μαΐου 1944, το χωριό Ταξιάρχες (ή Κακολύρι) της περιοχής Κύμης της Ευβοίας ζητά ακόμη δικαίωση.