Διπλό ραντεβού στο Μεταξουργείο

Άρτος και Θεάματα 11 Μαϊου 2015

Δυο έργα του Βασίλη Κατσικονούρη, το «Μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» και τον «Μάκη», παρουσιάζουν η Άννα Βαγενά και ο Νίκος Ορφανός στο Μεταξουργείο με ενιαίο εισιτήριο.

 

«Η γυναίκα τoυ ?Μπουφάν της Χάρλεϊ? είναι για μένα ακόμη μια σπαρακτική ηρωίδα, που έρχεται να προστεθεί στις αγαπημένες ηρωίδες που είχα την τύχη να ερμηνεύσω, τη Λενάκι του ?Γάμου?, την Αγγέλα Παπάζογλου, τη Ρήνα στο ?Γάλα?, τη Μαντάμ Ρόζα στο ?Η Ζωή μπροστά σου? κ.ά.» μας είπε η Άννα Βαγενά για τον αφοπλιστικό μονόλογο μιας μάνας που μιλάει σε έναν εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς σαν να μιλάει στα παιδιά όλου του κόσμου.

 

Συγκινητικός και βαθιά ανθρώπινος είναι και ο μονόλογος που θα ερμηνεύσει ο Νίκος Ορφανός. Σύμφωνα με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο Κατσικονούρης δημιουργεί στον «Μάκη» έναν έξοχο χαρακτήρα, «που στον πυρήνα του βρίσκονται τα ενοχικά μας σύνδρομα: στη στάση μας απέναντι στους γονείς μας, στην κομματική μας ιδεολογία, στις σχέσεις με τα παιδιά μας και πάνω απ? όλα στον έρωτα, ίσως τη μόνη τελικά επανάσταση που ακόμα διαρκεί και αξίζει». 

 

Μεταξουργείο
Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο
Τηλ : 2105234382
Πληροφορίες : Απόγ.: Κυρ 7 μ.μ. -  Βραδ.: Σάβ. 9 μ.μ.

 

Προβλήθηκε 586 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.