Δημιουργία Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας

Υγεία 11 Ιανουαρίου 2016

 

Στη δημιουργία Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας προχώρησε πρόσφατα το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας.

 

Σκοπός του Ινστιτούτου  είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος. 

 

«Η Δημόσια Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση στην χώρα μας έχει σημαντικές δυσμενείς επιδράσεις στην Δημόσια Υγεία που καθιστούν αναγκαία την ανάπτυξη στοχευμένων επιστημονικών δραστηριοτήτων στον χώρο.

 

Η επιμόρφωση στελεχών Υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού είναι ένα πρώτο βήμα που επιχειρείται από το νεοσύστατο Ινστιτούτο μας» αναφέρει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, διαπρεπής πνευμονολόγος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard.

 

Η υλοποίηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας αρχίζει με τον πρώτο κύκλο επιστημονικών διαλέξεων που απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας. 

 

Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες του Ινστιτούτου (Ηπιτου 17 Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι ειδικοί, καθηγητές και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.

 

Η ίδρυση και συνεχής λειτουργία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στηρίζεται στην ευγενική χορηγία  Iδρύματος George D. Behrakis της Βοστώνης.

Bechr

 

 

Ο πρώτος κύκλος των διαλέξεων για το 2016 αρχίζει στις 20 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 8 Ιουνίου.

 

Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Προγράμματος Κα Άννα Τζώρτζη, στα

Τηλ : 210.6470056 ,210.3314755?

Email: [email protected] * [email protected]

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.  

 

Προβλήθηκε 1165 φορές

Πάρκινσον. Θεραπεύεται;

Τα ακριβή αίτια δεν είναι πλήρως κατανοητά, φαίνεται ωστόσο ότι συνδέονται με γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες και η πλέον συχνή μορφή του συνδρόμου είναι η ιδιοπαθής.