Τώρα τι να πούμε....
Εντέλει ποιός είναι ο πιο άρρωστος; Ο "πα-τέρας, η "μάνα", η ψευτογιατρίνα, ή και εγώ δεν ξέρω ποιός; Αχ βρε αγγελούδι μου...
Μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι ψυχίατρος και εργάστηκε στον ΟΚΑΝΑ «έπαιξε» με την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο, τη δολοφονία της μικρής Αννυ.
Το πρωί εμφανίστηκε γυναίκα με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου σε τουλάχιστον δύο τηλεοπτικές εκπομπές, υποστήριξε ότι είναι ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και κατήγγειλε ότι είχε αιτηθεί τέσσερις φορές από τον Εισαγγελέα την αφαίρεση της επιμέλειας κηδεμονίας της Άννυ, από το ζευγάρι. Είπε μάλιστα πως η τελευταία φορά ήταν πριν από 5 μήνες αλλά «ο εισαγγελέας δεν έκανε τίποτα».
Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στον ΟΚΑΝΑ εργάστηκε μόνο η Αικατερίνη Καλογεροπούλου, το 2000 και μόνο για ένα μήνα.
Η εισαγγελία έψαξε τα πάντα και δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος φάκελος ούτε στην εισαγγελία ανηλίκων ούτε στο τμήμα ανηλίκων της Ασφάλειας Ανηλίκων. Ο ΟΚΑΝΑ, o οποίος αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το θέμα καθώς το παιδί ήρθε στην Ελλάδα το 2015.
Αντρες της Ασφάλειας Αττικής την αναζητούν.
Η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ
Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:
Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.
Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.
Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυ, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη.