Tag: μαλλιά

Η τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι εκείνος» με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Κώστα Μιχαλακόπουλο, σε πνεύμα αντίστασης μέσα στη δικτατορία και αργότερα, το μυθιστόρημα του «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» επίσης στην τηλεοπτική του μεταφορά, τον έκαναν γνωστό και αγαπητό στο μεγάλο κοινό.

Η Μαρία Τσιάκα, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών στο Studio Μαυρομιχάλη για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση: Νευρική ανορεξία και Βουλιμία. Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

  Τις φθινοπωρινές Κυριακές του Οκτωβρίου (11, 18 και 25 Οκτωβρίου) διαλέξαμε επί σκηνής στο Ρυθμό Stage να ασχοληθούμε μουσικά, με την ωραιότερη παγίδα της παντοδύναμης φύσης, τον Έρωτα.   Μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς του flamenco και την λατινοαμερικάνικη μουσική έως το μυθιστόρημα του Κώστα Μουρσελά ''Bαμμένα κόκκινα μαλλιά'', για τρεις Κυριακές του Οκτωβρίου, το απόλυτο συναίσθημα σε ένα διαρκή διάλογο με τη μουσική, εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους.

  «Προσοχή στον ήλιο και τα μάτια μας» καθώς σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο Καλοκαίρι λένε οι οφθαλμίατροι, αφού έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια.   Κι αυτό γιατί, μπορεί ο ήλιος να είναι πηγή ζωής αλλά σε βάθος χρόνου προκαλεί σοβαρές βλάβες στην όραση.

Περισσότεροι από 6,7 εκατομμύρια άνθρωποι θα τυφλωθούν από γλαύκωμα παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια (2020), σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Γλαυκώματος!   Η δυσοίωνη αυτή εκτίμηση οφείλεται στο γεγονός ότι το γλαύκωμα είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία τύφλωσηςπαγκοσμίως καθώς στα αρχικά στάδια δεν προκαλεί συμπτώματα και όταν διαγνωστεί η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη.   Δίκαια δε χαρακτηρίζεται από τους οφθαλμίατρους ως ύπουλος κλέφτης της όρασης καθώς μέχρι σήμερα 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει την όρασή τους από γλαύκωμα,ενώ ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11,2 εκατομμύρια το 2020!   Για το λόγο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος (8-14 Μαρτίου) οι οφθαλμίατροι συνιστούν προσοχή στον ύπουλο κλέφτη της όρασης.

Mια πρωτότυπη διαφήμιση για σαμπουάν τράβηξε την προσοχή των επιβατών σε μία στάση του μετρό στη Σουηδία.   Κάθε φορά που περνούσε ο συρμός, μια οθόνη έδειχνε τα μαλλιά μιας κοπέλας να κουνιούνται από τον αέρα.

Ο Νίκος Μαμαγκάκης απεβίωσε από καρκίνο σήμερα 24 Ιουλίου 2013. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 3 Μαρτίου 1929 Ξεκίνησε τις σπουδές του από το Ωδείο Αθηνών και εν συνεχεία από το 1957 μαθήτευσε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή του Μονάχου δίπλα στους Καρλ Ορφ και Γκέντσμερ.