Tag: Αεροπορία

H παρουσία ενός αεροπλάνου της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα αποτελέσει σύμβολο της αεροναυτικής ιστορίας και θα προσφέρει εκπαιδευτική προοπτική για τους επισκέπτες

Σήμερα συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) και την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Παύλος Ιωαννίδης γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1924. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία διαδοχικά ως αρχιεκπαιδευτής, γενικός αρχιχειριστής, διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης και γενικός διευθυντής, ως ένας από τους στενούς συνεργάτες του Αριστοτέλη Σ. Ωνάση.

Μια συγκινητική και ανθρώπινη ιστορία δυο αδελφών που καταγόντουσαν από το Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας. Ο ένας ο Ιωάννης Καλτσάς υπηρετούσε το 1949 ως πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Υποσμηναγού. Ο άλλος είχε καταταγεί στον ηρωικό Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ).

Τον θάνατο εν ώρα εργασίας από θερμοπληξία εργαζόμενου στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας καταγγέλλουν οι διοικήσεις του Σωματείου καθαριστών – καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου καθαριστών – καθαριστριών Αττικής και περιχώρων.

Ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς είναι ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας στη θέση του Αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη, ο οποίος πλέον είναι Αρχηγός ΓΕΑ

«Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση από τον Δήμο Μαραθώνα, η Ραφήνα θα είναι εκείνη που θα προμηθεύει με γεύματα τους πυρόπληκτους», δηλώνει ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τον Αύγουστο και για περίπου ένα μήνα, ο 40χρονος επισμηνίας (γεννηθείς το 1977) μπαινόβγαινε στην ψυχιατρική του ΓΝΑ.

  Το στρατόπεδο της αεροπορίας επί της ουσίας γειτνιάζει με το βορειοανατολικό άκρο της οικιστικής περιοχής της Τερψιθέας και καταλαμβάνει μία έκταση λίγο παραπάνω από 900 στρ.   Μέρος της έκτασης αυτής, μαζί με το εργοστάσιο, βρίσκεται εντός των ορίων της Β΄ ζώνης προστασίας του Υμηττού, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του βρίσκεται εντός των ορίων της Α΄ ζώνης προστασίας, σε σχέση με τα ισχύοντα στο ΦΕΚ 544/Δ/31.