Σωτήρης Ρωμανίδης - Η δημιουργική συμβολή του συνδρόμου Άσπεργκερ στην μουσική

Άρτος και Θεάματα 26 Δεκεμβρίου 2020

Ένα γιορτινό μήνυμα από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος

Εμείς ελπίζουμε και ονειρευόμαστε γι' αυτό και οργανώνουμε σιγά - σιγά την στιγμή της συνάντησής μας μετά τους δύσκολους καιρούς που όλοι περνάμε.

Στιγμές από την πρόβα του μέλους της #ΣΟΝΕ Σωτήρη Ρωμανίδη Sotiris Romanidis (drummer) προετοιμάζοντας ένα από τα τραγούδια της επόμενης εμφάνισής μας.

Ο Σωτήρης ολοκληρώνοντας τις μουσικές του σπουδές από το Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης και στο ωδείο στον τομέα των Ευρωπαϊκών κρουστών, είναι ένα από τα βασικά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος.

Η διαφορετικότητά του λόγω του συνδρόμου Άσπεργκερ δεν τον εμπόδισε να εκπαιδευτεί και να αναδείξει τις δεξιοτεχνικές του ικανότητες μέσω της μουσικής. Βιώνουμε το ταλέντο του κάθε στιγμή και σε κάθε μάθημα.

Αυτές οι ξεχωριστές ικανότητές του τον οδήγησαν από πολύ μικρό να ονειρεύεται και να ελπίσει την ισότιμη ένταξή του στην κοινωνία.

Στο πιάνο συνοδεύει ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελος Αραμπατζής

''Θα ρωτήσω τα τραγούδια'' - Γιάννης Κότσιρας
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Στίχοι: Ισαάκ Σούσης


Προβλήθηκε 787 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.