Tag: μουσική

Με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη, οι ομάδες μουσικής, θεάτρου και χορού του Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης, παρουσιάζουν ένα "Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη".   Μια μουσική παράσταση βασισμένη στο έργο του μεγάλου λαϊκού συνθέτη που αγκάλιασε όλες τις κοινωνικές τάξεις και έκανε το έργο του πανελλαδικά γνωστό.

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας-Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί μικρές συναυλίες στην αίθουσα Διδασκαλίας της σε συνεργασία με Ωδεία της Αττικής. Οι συναυλίες διοργανώνονται στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 20:30 στο χώρο πολιτισμού και πολιτικής του Άρδην (Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος) διοργανώνεται μουσική βραδιά με τον Φοίβο Οικονομίδη.   Μαζί του ο Θεόδουλος Παρασκευαΐδης (μπουζούκι ? τραγούδι), Πάρις Θυμέλη (μπαγλαμάς ? τραγούδι) και ο Κώστας Στρατηγόπουλος (κιθάρα ? τραγούδι).

Ρεσιτάλ Πιάνου για την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού   "Ένα έργο που γίνεται πραγματικότητα χάρη στην εθελοντική εργασία περισσότερων από 250 γιατρών, φαρμακοποιών, ψυχολόγων, πολιτών διαφόρων ειδικοτήτων, εργαζομένων ή ακόμη και άνεργων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δάφνης και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνηςσας καλούν να παρακολουθήσετε την ομιλία με θέμα:   «Αρχαία ελληνική μουσική:  μουσικά όργανα και παρτιτούρες»   από τον κ. Χρήστο Τερζή, αρχαιομουσικολόγο, διδάκτορα της αρχαίας ελληνικής μουσικής (Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ)   την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 6:30 μ.

Το Μέγαρο Μουσικής από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού αλλά ταυτόχρονα έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε παιχνίδια επιρροής εκδοτικών οργανισμών. Παιχνίδια από αυτά που στο τέλος πληρώνει πάντα ο φορολογούμενος πολίτης.

  Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, θα δανειστώ μόνο τα λόγια του καλού φίλου καθηγητή, Δημήτρη Σταθακόπουλου:?Η καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας, της μουσικής παράδοσης και γενικά του πολιτισμού ώς κληρονομιά των ανθρώπων , με γνώμονα την αγαπητική και όχι την καταγωγή, χρώμα κ.λ.

 του Αθανάσιου Βέρδη Λέκτορα Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης ΕΚΠΑ   Στο νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου, το οποίο εστάλη ηλεκτρονικά και χωρίς υπογραφή στις Διευθύνσεις ΔΕ της χώρας, το μάθημα της μουσικής δεν υπάρχει ως αυτόνομο διδακτικό αντικείμενο στη Β΄ και στη Γ΄ τάξη, αλλά χάνεται μέσα σε ένα πλήθος διδακτικών αντικειμένων υπό τον γενικό τίτλο «Βιωματικές Δράσεις ? Συνθετικές Δημιουργικές ? Project». Σε αυτό το πλήθος των «ορφανών» μαθημάτων μπορεί να βρει κανείς αντικείμενα δικαιωμένα και διεπιστημονικά όπως είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, η Τοπική Ιστορία αλλά και κάποια αντικείμενα παιδαγωγικώς αστήρικτα όπως είναι για παράδειγμα η «Σχολική και Κοινωνική Ζωή».

Aποχαιρετιστήρια Βραδιά με έργα Αναγεννησιακής & Μπαρόκ Μουσικής Μετά από ένα χρόνο αποδοτικής και επιτυχούς κοινής πορείας του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού με το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης τα οποία με τη συνένωση τους μετονομάστηκαν σε Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ.Μιχαλακέας» στις 29 Ιουνίου 2013 και ώρα 8.