Tag: Καμπουράκης

Ετυμολογικά, το ρήμα «εκλιπαρώ» προέρχεται από την σύνθεση του «εκ» και του «λιπαρός». Λιπαρός είναι ο καλυμμένος με λάδι ή λίπος, αυτός που γλιστράει, ο άπιαστος, ο γλίτσας. Ο Μπαμπινιώτης τα γράφει αυτά. Το «εκλιπαρώ» ως συνθετικό ρήμα, σημαίνει «παρακαλώ ικετευτικά». Βρε τον τσαμπουκά τον Αλέξη λοιπόν.

Χάζευα από το πρωί της Πέμπτης στα κανάλια όλους τους βουλευτές, τους υπουργούς και τους παράγοντες του Σύριζα που αποτόλμησαν να υποστούν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ρεζιλίκι Καμένου στην Αμερική.

Δεν το λέω για την κυβέρνηση μας, απλώς υπενθυμίζω μια φράση που έχει εξακοντιστεί εναντίον όλων ημών των «Μενουμευρώπηδων» εκατοντάδες φορές. Γι' αυτό να είμαι ακριβοδίκαιος: Όσο κι αν θεωρώ του Συριζαίους άθλιους διαπραγματευτές και κάκιστους διαχειριστές, δεν πιστεύω ότι έχουν σκοπό να δώσουν τις ελληνικές αρχαιότητες σε ξένα χέρια. Θα πληρώσουν όμως τα επίχειρα όσων φώναζαν παλιότερα.

Πολυκουβεντιάσαμε για τον Καψώσχα και όσο διαφωνούσαμε ποιος ήταν ο Πανούτσιο την δεκαετία του ʽ20, ο Πολάκης ανήγγειλε στην Βουλή ότι την επόμενη τετραετία θα καταργήσουν την «Διαύγεια». Όχι παίζουμε.

Η ανιψούλα μου με κοίταξε περίεργα, έπειτα σήκωσε την σάκα της κι έτρεξε για το σχολείο της. Πρώτη μέρα της καινούριας χρονιάς ήταν κι ανυπομονούσε να δει τις φίλες της, δεν μπορούσε νʼ ασχολείται με τις ακαταλαβίστικες ευχές του μπάρμπα της.

Βρε τους μπαγάσες, είναι να μην τους θαυμάζει κανείς για την επαγγελματικού τύπου κυνικότητα τους; Τους είδατε πως ξετσουτσούρισαν πάλι όλοι μαζί, σα να μην συνέβη τίποτα;

Το Σαββατοκύριακο κύλησε ανάμεσα σε πηγαινέλα για το Σκοπιανό, στην διαπραγμάτευση για το χρέος και σε δυο ντουζίνες βαριά πάσχοντες που έμειναν 48 ώρες ξαπλωμένοι στα σκαλιά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Νέα Ιωνία, περιμένοντας να πάρουν το φάρμακο τους. Τελικά το πήραν οι δεκαπέντε.

Ομολογώ ότι μου προκαλεί μέγιστη εντύπωση η μακαριότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, παλιοί και νέοι, το επικείμενο άγριο πετσόκομμα των συντάξεων τους από την 1η Γενάρη του 2019

Στις 31 Μαρτίου 1886 ο διάσημος Βερολινέζος καθηγητής οφθαλμολογίας, Ιούλιος Χίρσμπεργκ, που βρισκόταν στην Αθήνα, επισκέφτηκε τον μεγαλύτερο πολιτικό άνδρα της εποχής, τον Χαρίλαο Τρικούπη, στο σπίτι του στην οδό Ακαδημίας....