Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος που έφτιαχνε τον πιο ξακουστό φραπέ της Αθήνας

Άρτος και Θεάματα 20 Δεκεμβρίου 2023

«Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών από τη ζωή ο Χρήστος Λέντζος!

Είναι ο άνθρωπος που έφτιαχνε για δεκαετίες τον πιο διάσημο φραπέ της Αθήνας, στο θρυλικό μαγαζί του στο Παγκράτι.

Ο Χρήστος Λέντζος έγινε πασίγνωστος για τον φραπέ που σέρβιρε στο μαγαζί του που βρισκόταν απέναντι από το Άλσος Παγκρατίου ως ζαχαροπλαστείο πολυτελείας το 1964 και παρέμεινε ανοιχτό έως το 2014 που έκλεισε.

Η συνταγή του φραπέ παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό για χρόνια, με τις φήμες να θέλουν να αποτελείται από κρέμα γάλακτος, αβγό, μπέικιν πάουντερ, ακόμα και μαρέγκα.

Καφέ και ζάχαρη «μπερδεύονταν» γλυκά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπλέντερ, με αποτέλεσμα μία πλούσια και κρεμώδη υφή του φραπέ, που έγινε ξακουστός.

«Οι υπόλοιποι τσιγκουνεύονται τη δόση. Ετοιμάζω ένα γλυκό μείγμα και για τον μέτριο προσθέτω έξτρα καφέ από πάνω», είχε πει ο Χρήστος Λέντζος.

«Καθόμουνα στου Λέντζου και έπινα καφέ»

Η κληρονομιά του Λέντζου ζει, όχι μόνο στις αναμνήσεις των θαμώνων του, αλλά και σε ένα τραγούδι.

Το 1982, ο Μανώλης Ρασούλης και ο Χρήστος Νικολόπουλος έδωσαν στον Δημήτρη Κοντογιάννη το διαχρονικό κομμάτι:


www.newsit.gr

Προβλήθηκε 708 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.