Πέθανε ο ποιητής και συγγραφέας Κώστας Μίσσιος

Άρτος και Θεάματα 27 Μαρτίου 2023

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο ποιητής, δοκιμιογράφος και ερευνητής, Κώστας Μίσσιος.

Την είδηση έκανε γνωστή το ΚΚΕ, το οποίο με ανακοίνωσή του αποχαιρετά τον εκλιπόντα.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Κώστα Μίσσιο ποιητή, δοκιμιογράφο και ερευνητή» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ο Κώστας Μίσσιος γεννήθηκε το 1938 στη Μυτιλήνη, όπου και τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1961, όπου εργάσθηκε από το 1965 έως και το 2000, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχοντας φτάσει στο βαθμό του Γενικού Διευθυντή.

Στα Γράμματα εμφανίστηκε το 1954 από τις στήλες των εφημερίδων της γενέτειράς του με χρονογραφήματα, ρεπορτάζ και ποιήματα. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε δεκάδες έντυπα, ενώ έχουν ανθολογηθεί και μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ρουμανικά, ουγγρικά, πολωνικά, βουλγαρικά, αλβανικά και τουρκικά.

Από το 1980 ασχολήθηκε και με την γραμματολογική και βιβλιογραφική έρευνα της λεσβιακής γραμματείας. Αρκετά γραπτά του δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ”Νέο Εμπρός” της Λέσβου.

Ο Κώστας Μίσσιος, άνθρωπος με ξεχωριστή ευαισθησία και ήθος, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το δίκιο των εργαζομένων, για την υπόθεση της κοινωνικής αλλαγής, γι αυτό και συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, έχοντας μάλιστα εκδηλώσει επανειλημμένα τη στήριξή του σε αυτό, όπως έκανε και πρόσφατα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Χριστίνα, στην κόρη του Μάρω και τους οικείους του.»

www.dikaiologitika.gr

Προβλήθηκε 454 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.