Πέθανε ο Ντικέμπε Μουτόμπο, θρύλος του NBA

Άρτος και Θεάματα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο μπάσκετ, μετά την είδηση του θανάτου του θρυλικού Ντικέμπε Μουτόμπο. Ο 58χρονος πρώην σέντερ δεν μπόρεσε να βγει νικητής από την άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο

Ο Ντικέμπε Μουτόμπο Μπολόντο Μουκάμπα Ζαν-Ζακ Γουαμουτόμπο, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, έγινε draft στο νούμερο 4 το 1991 από τους Ντένβερ Νάγκετς, με τους οποίους αγωνίστηκε μέχρι το 1996.

Στη συνέχεια, έπαιξε στους Χοκς (1996-2001), στους  Σίξερς (2001-02), στους Νετς (2002-03) και στους Νικς (2003-04) ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στους Χιούστον Ρόκετς (2004-09).


Ο Ντικέμπε Μουτόμπο υπήρξε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του NBA. Φημίζονταν για τα φοβερά κοψίματα του, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του με μέσους όρους 9.8 πόντων (52% στο δίποντο, 68% στις βολές), 10.3 ριμπάουντ και 2.8 κοψιμάτων ανά 30.8 λεπτά συμμετοχής σε 1196 αγώνες κανονικών περιόδων.

Υπήρξε οκτώ φορές All-Star, τέσσερις φορές κορυφαίος αμυντικός, τρεις φορές πρώτος μπλοκέρ, ενώ τη φανέλα του έχουν αποσύρει τόσο οι Χοκς όσο και οι Νάγκετς.

Να σημειωθεί ότι ο Μουτόμπο βρίσκεται στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame από το 2015.


“Ήταν μεγαλύτερος από την ίδια τη ζωή. Στο παρκέ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους μπλοκέρ και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του NBA. Εκτός παρκέ, έδινε και την ψυχή του για να βοηθάει τους πάντες”, δήλωσε ο Κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 1010 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.