Πέθανε ο Μίμης Δομάζος, θρήνος για τον εμβληματικό στρατηγό του Παναθηναϊκού

Άρτος και Θεάματα 24 Ιανουαρίου 2025

Ο Μίμης Δομάζος πέθανε στα 83 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος τον Παναθηναϊκό, αλλά και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μία ξαφνική αδιαθεσία ενώ περπατούσε στην περιοχή του Χαλανδρίου Αττικής, οδήγησε στην κατάρρευση του Μίμη Δομάζου έξω από διαγνωστικό κέντρο, αλλά παρά την τριήμερη “μάχη” των γιατρών για να μείνει στη ζωή, ο “στρατηγός” του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υπέστη ανακοπή καρδιάς την ημέρα των γενεθλίων του. Ο Μίμης Δομάζος είχε πάει σ’ ένα διαγνωστικό κέντρο για εξετάσεις, μιας και είχε νοσήσει από κορονοϊό και γρίπη. Υποβλήθηκε σε αξονική η οποία έδειξε πως είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα κι έπρεπε να νοσηλευτεί.

Όταν πήγε να φύγει από το διαγνωστικό κέντρο, ένιωσε αδιαθεσία. Στο σημείο έφτασαν διασώστες του ΕΚΑΒ, του έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» χωρίς σφυγμό και καρδιακή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Μετά από καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ο Μίμης Δομάζος επανήλθε και νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση για τρία 24ωρα.

Περισσότερα στο: www.newsit.gr

Προβλήθηκε 842 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.