Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Άρτος και Θεάματα 11 Μαρτίου 2021

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Θεόφιλος Βανδώρος, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά «Τμήμα Ηθών».

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος, παιδικός φίλος του ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του, την οποία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου έγινε γνωστή ξημερώματα Πέμπτης προκαλώντας βαθιά θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους του και σε όλους όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του.

Πρωταγωνιστής σε πολλές δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και το «Τμήμα Ηθών», μέσα από το οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, και γιος του επίσης γνωστού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, ήταν από τις πλέον αγαπημένες φυσιογνωμίες του εγχώριου τηλεοπτικού και θεατρικού χώρου.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία).

Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη  και τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσέκης κ.α.

Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα. Ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι.

www.enikos.gr


Προβλήθηκε 2103 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.